Orde van ’t Kammeräödje 2023 voor Gerdy Janssen-Hartholt

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: De Rogstaekers

Op zaterdag 26 november werd Gerdy Janssen-Hartholt door Vorst Jasper van De Rogstaekers verrast met de toekenning van de orde van ’t Kammeräödje.

‘t Kammeräödje

‘t “Kammeräödje” is een speciale onderscheiding van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers die hooguit eenmaal per jaar wordt uitgereikt aan een persoon of groep die zich op een bijzondere manier en vooral op de achtergrond verdienstelijk hebben gemaakt voor de Weerter carnaval in het algemeen en De Rogstaekers in het bijzonder.

Verdiensten Gerdy

De laureaat is al sinds 2004 betrokken bij de Boonte Aovendje als grimeuse, kledingdame én steun en toeverlaat van de artiesten. Stad en land werden afgereisd om de juiste kledingstukken en accessoires op de kop te tikken en wanneer iets niet te koop bleek, ging Gerdy aan de slag met naald en draad om dit zelf te maken.

Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een professionelere inrichting van de kleedruimte en heeft zich tussen sketches door vaak in vele bochten moeten wringen om artiesten weer op tijd op de bühne te laten verschijnen. Als luisterend oor was Gerdy daarnaast een belangrijke baken voor de artiesten, waarbij ze ook altijd positief kritisch was tijdens repetities en uitvoeringen. Ook een enkele gastrol in de Boonte Aovendje ging Gerdy nooit uit de weg.

Niet alleen bij de Boonte Aovendje, maar ook bij de Boonte Femiêlie Middige, Wichterfieëstmiddige en grote evenementen als het 8×11-jubileum en de Gulden Humor kon Stadsvastelaovendjvereinging de Rogstaekers altijd op de handige handen en enthousiaste medewerking van Gerdy rekenen.

Uiteraard is Gerdy ook een enthousiast carnavalist en zoekt ze de evenementen op, uiteraard prachtig gekleed en geschminkt.

Uitreiking onderscheiding

Met recht is Gerdy Janssen-Hartholt een ‘Kammeräödje’ van De Rogstaekers te noemen. De uitreiking van deze onderscheiding zal plaats vinden tijdens de Boonte Aovendj van donderdag 26 januari 2023 in het Munttheater te Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie