Schuurtje vat vlam na ontsteken kachel in Soerendonk

Update – Soerendonk – De brandweerkorpsen van Maarheeze en Nederweert zijn maandag omstreeks 11.50 uur gealarmeerd voor een brand in een schuurtje aan ’t Winkel in Soerendonk.

Ter plaatse woedde een brand in een schuurtje dat in een tuin achter een woonhuis lag. De brand was ontstaan kort nadat een kachel, die functioneerde als verwarming van het schuurtje, was ontstoken. De bewoner had de kachel aangestoken en was vervolgens even naar het woonhuis gegaan om wat te drinken. Toen hij terugkwam kwam er rook uit het schuurtje. Nadat hij poolshoogte was gaan nemen heeft hij direct de brandweer gealarmeerd.

Het isolatiemateriaal van de wanden veroorzaakte al binnen korte tijd flinke rookontwikkeling. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje flink beschadigd raakte.

Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoner, die mogelijk wat rook had ingeademd, te controleren. Team brandonderzoek van de brandweer zal aanvullend onderzoek doen naar de exacte oorzaak van de brand.

Update 13.20 uur:

Nablussen

In het schuurtje lag ook hout opgeslagen, waardoor de brandweer nog enige tijd nodig had voor het nablussen van de smeulende resten. Ook het gereedschappen en de apparatuur die in het schuurtje lagen raakte zwaar beschadigd.

Asbest

Mogelijk is er bij de rookontwikkeling Asbest vrijgekomen. De brandweer heeft hiervoor in samenspraak met de gemeente een aanvullend onderzoek ingesteld.