Stefan Wolter wint voor de tweede keer het Wieërter Vastelaovendj Lidjes Festival

Zondagmiddag 6 november stond voor de vierde keer de finale van het Wieërter Vastelaovendj Lidjes Festival (afgekort WVLF) op het programma.

In een vol theatercafé van Theater de Huiskamer werden de zes gloednieuwe Wieërter vastelaovendjlidjes live gepresenteerd aan het publiek. Het publiek heeft samen met een deskundige jury de winnaar uitgekozen. Stefan Wolter heeft gewonnen met zijn nummer ‘Ein.. Twieë.. Drejje!!’.

Stefan mag met trots voor de tweede keer de “Fried van Dooren Wissel Trofee” mee naar huis nemen. De nieuwe Vastelaovendjschlager zal gedurende het hele Vastelaovendj seizoen 2022-2023 gepresenteerd worden bij tal van Vastelaovendj-aktiviteiten in de regio Weert. In 2021 won Stefan Wolter met zijn nummer ‘Mieër vastelaovendj’.

De tweede plaats was voor Mark Gruijthuijsen met zijn nummer ‘Hêldj van de aovendj’ en de derde plaats voor De Köpkes met het nummer ‘Oeëze groeëte vastelaovendj supermêrrentj’. Bekijk een korte fotoreportage van de bekendmaking.

Het winnende nummer: https://youtu.be/PPnf1VVQ8Yw. Alle andere nummers kun je beluisteren via: https://www.youtube.com/channel/UCuWAG9A1d8nPM7uzRuxwmBg