Themabijeenkomst Duurzaamheid & Energiebesparing in Ell

Algemeen Leudal Reageer 2 min. leestijd

Ell – Op dinsdag 29 november is er van 19:30 tot 21:30 uur in BMV Ellenhof te Ell een bijeenkomst rondom Duurzaamheid en Energiebesparing. Inwoners uit de hele regio zijn hiervoor uitgenodigd.

Samenwerking rondom besparingsmogelijkheden

In de media is dagelijks te lezen dat de ontwikkelingen op het gebied van energieprijzen, duurzaamheid en bewustwording ons als samenleving behoorlijk in de greep houden. Met de winterperiode in het vooruitzicht heeft de Dorpsraad Ell daarom rondom deze thema’s een informatiebijeenkomst belegd waarin onder andere concrete energiebesparingsmogelijkheden worden behandeld. Er is medewerking vanuit onder andere Synthese, Bibliocenter en Leudal Energie.

Energie besparen

Energiecoach Piet van Zeijl van de lokale coöperatie Leudal Energie zal het hebben over verduurzaming van woningen. Denk daarbij aan onder andere isolatie, zonnepanelen en (hybride) warmtepompen. Ook inzicht in energieverbruik en kleine maatregelen om energie te besparen komen aan bod. Veel mensen hebben behoefte aan advies; zij kunnen tijdens deze presentatie vernemen wat de mogelijkheden zijn. 

Energie in de volle breedte

Ook Synthese is aanwezig: deze organisatie kan ondersteuning bieden bij de aanvraag van een energietoeslag. Met behulp van vrijwilligers van de Thuisadministratie kan er tevens informatie worden gegeven over alle (gratis) ondersteuningsmogelijkheden in Leudal bij financieel-administratieve kwesties zoals schuldregelingen, de aanvraag van zorg- en huurtoeslag, het treffen van betalingsregelingen bij achterstanden etc. Gert van der Steen van Synthese zal een en ander kort toelichten. 

Ten slotte is Bibliocenter er met het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) voor ondersteuning bij DigiD en communicatie met overheidsinstanties.

Inbreng via een quizvorm

De organisatie zal de aanwezigen via een werkvorm op een actieve en ludieke manier uitdagen. Hiervoor wordt gevraagd je mobiele telefoon mee te nemen. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden. Meer informatie: www.dorpsraadell.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie