Vermeende brand blijkt oververhitte motor te zijn op Randweg Nederweert

Nederweert – Donderdagmiddag zijn de hulpdiensten omstreeks 13.41 uur gealarmeerd voor brandmelding op de Randweg Zuid (N275) in Nederweert.

Op de kruising ter hoogte van KFC was bij de verkeerslichten een bakwagen stil komen te staan. Er kwam een flinke rookpluim onder de motorkap uit waardoor enkele passerende automobilisten de brandweer hadden gealarmeerd.

De bestuurder wist zichzelf, nadat de hij stil kwam te staan, in veiligheid te brengen en de motorkap te openen. Met een brandblusser uit de cabine van de bakwagen kon hij zelf de motor afkoelen.

De politie en brandweer kwamen ter plaatse. De politie heeft voor de veiligheid een dienstauto achter de bakwagen gezet. De brandweer heeft uit voorzorg de bakwagen gecontroleerd op brandplekken en een olieplek op het wegdek met absorptiekorrels afgedekt. Die was ontstaan door een kleine lekkage onder de motor.

De oorzaak van de rokende motor zal verder onderzocht worden door een garagebedrijf. Medewerkers van de Provincie hebben tijdelijk een klein gedeelte van één van de rijstroken voor afslaand verkeer afgesloten voor het bergen van de bakwagen. Hiervoor is een berger opgeroepen.