Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er in het hele land mensen verrast werden die langdurig voor een naaste zorgen.

In de gemeente Weert zijn mantelzorgers door Punt Welzijn in het zonnetje gezet. Mantelzorgers konden zichzelf aanmelden of aangemeld worden door mensen uit hun omgeving voor een leuke attentie. Op deze manier konden zij hun waardering uitspreken.

Bijna 700 mensen zijn aan huis verrast met de attentie, in de vorm van een plantje, door 48 enthousiaste vrijwillige bezorgers. Dit jaar ontvingen mantelzorgers naast het plantje nog een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €15,00. Deze kan ingeleverd worden tot 1 juni 2023 bij verschillende ondernemers. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een speciaal biertje.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren kunnen te maken krijgen met zorgen binnen hun gezin of in hun directe omgeving. Zij ontvingen een bioscoopbon van de Gotcha! in Weert. Hiermee werden 66 jongeren verrast. Naast het waarderen van mantelzorgers, kun je bij Punt Welzijn ook terecht voor gratis ondersteuning, informatie of gewoon een luisterend oor.

Zorgen voor een ander brengt namelijk mooie momenten met zich mee, maar kan ook zwaar zijn. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Neem contact met ons op via [email protected] of bel 0495-697900.

In deze video nemen we een kijkje bij de vrijwilligers die vandaag hebben geholpen bij de verspreiding van attenties voor Mantelzorgers. Bekijk de video: https://youtu.be/1ZqMmFeXT8c