Vrachtwagen in sloot Achterste Singel

Een vrachtwagen is zaterdagmiddag in de sloot van de Achterste Singel in Weert beland. Bij het incident raakte niemand gewond.

De vrachtwagen was onderweg naar het Lidl-distributiecentrum, maar was de verkeerde weg ingeslagen. Via de Achterste Singel kun je met een auto door een spoortunneltje op het bedrijventerrein bij de Lidl komen. Maar een vrachtwagen kan niet onder dat tunneltje door. De enige route terug is via het onverharde wegvak van de Achterste Singel richting de Trancheeweg (via Van Horne Hoeve).

Door onbekende oorzaak was de vrachtwagen van de onverharde weg gereden en in de naastgelegen sloot tot stilstand gekomen. Eerst werd gepoogd om met een bergingsvoertuig de vrachtwagen uit de sloot te halen, maar al snel bleek dat er meer materieel nodig was.

Uiteindelijk moesten er twee hijskranen aan te pas komen om de vrachtwagen uit de sloot te takelen. Met uiterste voorzichtigheid werd het voertuig uit de sloot getakeld zodat de verdere schade beperkt bleef.

Bekijk een video: https://youtu.be/Amfa0KS4Sj0