Weerter ondernemer mag geen Ferrari kopen

Foto via Depositphotos (ferrerivideo)

Update – Marcel Wulms, eigenaar van Wulro B.V., tekende ruim twee jaar geleden voor de koop van een Ferrari Purosangue, die pas in 2024 op de markt komt. Autodealer Munsterhuis uit Hengelo beloofde hem destijds de zevende Ferrari die uit Italië zou overkomen. Maar nu de daadwerkelijke koop dichterbij komt, lijkt het feest plotseling niet door te gaan, zo meldt de website Hart voor Auto’s.

Niet exclusief genoeg

In september ontving Wulms namelijk een telefoontje van de dealer: deze meldde dat Ferrari zou hebben besloten VIP- en TOP-klanten voorrang te geven op het bestellen van een Ferrari Purosangue. En hij hoort daar volgens de Hengelose Ferrari-dealer niet bij.

In 2023 ontvangt het bedrijf slechts een demomodel van de nieuwste SUV van Ferrari en in de vijf jaren daarna mag het in totaal niet meer dan 40 exemplaren verkopen. Inmiddels zijn de eerste 22 daarvan al gereserveerd voor VIP- en TOP-klanten van het bedrijf. Of een Ferrari Purosangue er überhaupt nog in zit voor de Weerter zakenman is dus onduidelijk, en dat terwijl hij al ruim twee jaar geleden zijn handtekening zette onder een aanbetaling van € 20.000 voor een Ferrari waarvan destijds de uitvoeringen, de prijs en zelfs het model nog niet bekend waren.

Dwangsom

Wulms laat het er dan ook niet bij zitten en eist een dwangsom van maximaal € 250.000 voor elke dag dat de Hengelose autodealer niet levert, gerekend vanaf het moment waarop de Ferrari Purosangue de markt betreedt. De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.

Update 11-11-2022 :

Uitspraak rechter toegevoegd

De voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel oordeelt op vrijdag 11 november 2022 dat gedaagde niet hoeft mee te werken aan de levering van een Ferrari Purosangue.

Volgens de voorzieningenrechter is niet aannemelijk geworden dat een koopovereenkomst tot stand is gekomen, omdat geen overeenstemming is uitgesproken over de prijs, specificaties en leverdatum.

Bekijk de volledige uitspraak via de website van Rechtspraak.nl