Zusters Birgittinessen maken limoncello voor sinterklaas- en kerstpakketten

Algemeen Had ik het maar geweten Human interest Informatie 1 reactie 3 min. leestijd

De Zusters Birgittinessen Weert zijn druk bezig met het maken van limoncello. Het van oorsprong Italiaanse alcoholische drankje krijgt een plaatsje in de sinterklaas-, kerst- en cadeaupakketten die op de website van de zusters verkrijgbaar zijn. De opbrengst is voor het onderhoud van het klooster.

Zelf geproefd

In de keuken van het klooster wordt de limoncello vervaardigd. De zusters vullen de flesjes af met de likeur en voorzien ze van een etiket. “Alles maken we hier zelf, in onze kloosterkeuken”, zo vertelt Moeder-Overste zuster Concezione. Op de vraag of de zusters zelf de limoncello al geproefd hebben antwoordt ze: “Jazeker! Dat moeten we proeven. Anders kunnen we het niet verkopen”.

Onderhoud

De flessen limoncello komen terecht in de sinterklaas-, kerst- en cadeaupakketten. De opbrengst hiervan is bedoeld voor het onderhoud van het klooster. “Het is natuurlijk een monumentaal pand. En met de huidige energieprijzen zijn ook hier de kosten en de lasten gestegen”, zo vertelt Jan Duppen. Hij is lid van de Stichting Vrienden van de Birgittinessen.

Bestellen of afhalen

De pakketten zijn tot en met zaterdag 3 december te bestellen via het bestelformulier op de website. Geplaatste bestelling kunnen van 12 t/m 14 december afgehaald worden bij de ingang van het gastenhuis van Zusters Birgittinessen aan de Maasstraat nummer 17 in Weert.

Naast limoncello zijn ook er andere producten te bestellen, zoals arancello, honinglikeur, citroenconfituur, pompoen-/appelconfituur, koekjes, een kaartje, een pen en een notitieboekje. Huisgemaakte producten zijn van hoge kwaliteit en met liefde en zorg bereid en ingepakt! De alcoholische dranken worden uiteraard alleen verstrekt aan volwassenen.

Bezoek de zusters in december

In de decembermaand is dit jaar van 17 tot en met 30 december een kerststal te bezoeken bij het klooster. De kerststal zal dit jaar niet buiten in de kloostertuin zijn, maar is binnen te bewonderen. De zusters zorgen voor de feestelijke versiering en zullen tijdens de openingstijden aanwezig zijn. Ook zijn dan de kerstpakketten te verkrijgen.

Meer informatie over de sinterklaas- en kerstpakketten is te verkrijgen via de website www.birgittinessen.nl. Op deze website zal tevens meer informatie komen te staan over de openingstijden tijdens de decembermaand.

In onderstaande video vertelt Moeder-Overste zuster Concezione over het maakproces van de limoncello en zien we de zusters Birgittinessen in de kloosterkeuken druk aan het werk.

Bekijk de video: https://youtu.be/fAmbZ5o7WNM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie