Aankomst Sint bij Brede School Moesel ging niet zoals gepland

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De Brede School Moesel werd maandagochtend blij verrast met een bezoekje van Sinterklaas. De kinderen hadden zich al vroeg op het schoolplein verzameld. Het was de bedoeling dat de Sint en zijn Pieten daar met een luchtballon zouden landen. Dat liep ietsje anders.

Kruis

Vorige week hebben alle leerlingen van de Brede School op Moesel een brief gekregen, zo vertelt eventmanager Vienna Janga. “In die brief stond dat Sinterklaas vandaag zou arriveren in een luchtballon”. Om de landing veilig te laten verlopen was op het schoolplein een groot kruis gemaakt. “We hadden kinderen in gele hesjes zodat de luchtballon precies wist waar dat ie moest landen”. Eigenlijk kon er dus niets misgaan.

Het ging mis

Toch ging de aankomst van de Sint en zijn Pieten niet zoals gepland. Vienna: “We zagen geen luchtballon en Sinterklaas. Totdat we een tractor hoorden”. Sinterklaas bleek een eindje verderop geland te zijn bij een boer. “Toen heeft de boer Sinterklaas en de Pieten gebracht met de tractor”.

Wel gezien

Sinterklaas vertelde dat de landing niet zo goed was gegaan. “We hebben het kruis op het schoolplein wel gezien maar door de wind ging de luchtballon de andere kant op. Gelukkig was de boer zo vriendelijk ons hier naartoe te brengen”. En zo kwam alles dus toch nog goed!

Presentje

Nadat de Sint en zijn Pieten op het schoolplein door de kinderen waren verwelkomd en toegezongen ging het hele gezelschap naar binnen. Daar bezocht hij alle groepen. Voor de kleinste kinderen had hij zelfs nog een cadeautje meegebracht.

In deze video zie je hoe de Sint werd afgeleverd bij de Brede School op Moesel. Dit tot grote blijdschap van alle kinderen: https://youtu.be/cd3bZ1Y3W_Q.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie