Bomenbordje voor ‘bomenman’ Henk Verstappen in Kasteelpark Nijenborgh

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Foto via Stichting Groen Weert

In het Kasteelpark en zijn omgeving zijn door Stichting Groen Weert recentelijk 32 informatieve bomenbordjes geplaatst. De plaatsing was mogelijk dankzij een schenking van de zussen Verstappen, ter nagedachtenis aan hun overleden broer Henk.

‘Bomenman’ Henk Verstappen

Veel Weertenaren zullen zich Henk herinneren als iemand die opkwam voor de natuur, en vooral voor het behoud van bomen. Ook heeft hij lange tijd een vogelasiel beheerd. Bij het wandelen met zijn hondje in en rond het park was hij altijd wel in voor een praatje. Nu hij er niet meer is, wordt zijn liefde voor bomen via de bordjes voortgezet.

Zondagmorgen is in aanwezigheid van zijn familie het bordje bij een jonge suikeresdoorn onthuld. Net zoals bij alle andere bordjes staat er een QR-code op met informatie over de betreffende boom. In dit geval ook met foto’s van de markante figuur Henk, poserend bij diverse bomen. 

Belang van bomen

Het is de wens van Stichting Groen Weert dat de nieuwe roestvrijstalen infobordjes bijdragen aan meer besef en bewustwording van het belang van bomen. Want bomen zijn interessant, mooi en belangrijk. En ze helpen de gevolgen van klimaatverandering te verkleinen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie