Alsnog in de prijzen met verliezend Staatslot bij Primera Wouters

Het was zaterdag weer tijd voor het 'Nietenspel'.

60 mensen die het afgelopen jaar een Staatslot kochten maar niet in de prijzen vielen hadden zaterdagmorgen alsnog geluk. Ze wonnen tijdens het Nietenspel van Primera Wouters in Weert toch nog een prijs. De gelukkigen gingen naar huis met een fles wijn, een bordspel, een gourmetstel of een van de andere prijzen. Een wasmachine en een televisie stonden te wachten op de twee hoofdprijswinnaars.

Klaar voor de trekking

“Ik win nooit wat, .. tot vandaag”, zegt een vrouw lachend tegen haar buurman. De twee staan even voor half elf zaterdagochtend voor de winkel van Primera Wouters op Moesel te wachten op de trekking van het Nietenspel. De prijzen staan uitgestald op een tafel, de goodiebags zijn gevuld en in een doos zitten zestig genummerde gele ballen.

60 gelukkigen

Ieder jaar zijn er vijftien trekkingen van de Staatsloterij, zo vertelt Niels Gomes van Primera Wouters. Mensen die buiten de prijzen vallen mogen hun lot, voorzien van hun telefoonnummer, inleveren bij Primera Wouters, zo vertelt hij. “Iedere trekking trekken wij er vier uit … dan houden we dus zestig lotnummers aan het einde van het jaar over. En die mensen krijgen allemaal een prijs”. Welke prijs werd zaterdag tijdens het Nietenspel bepaald.

Ook kregen alle uitgelote deelnemers een goodiebag èn een lot om mee te spelen in de Lotto. Wellicht dat iemand ook nog een mooie geldprijs wint want de jackpot in de Lotto stond zaterdag op maar liefst €2.500.000.

In deze video zie je een aantal winnaars van het Nietenspel. Niels Gomes van Primera Wouters vertelt waarom het verkooppunt deze extra loterij al jaren voor haar klanten organiseert: https://youtu.be/jIghuo1dqWo.