Bingo! Studenten en ‘Met je hart’ zorgen voor een geslaagde middag

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Studenten van Gilde Opleidingen Weert hebben donderdagmiddag samen de stichting Met je hart Weert een Bingo! voor ouderen georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de nummers afgeroepen en weggestreept. Aan het einde van de middag gingen velen dan ook met leuke prijsjes terug naar huis.

Liedje zingen

De ouderen kregen hulp van de studenten. Iedereen had een persoonlijk Bingo-maatje die oplette of de nummertjes wel goed werden weggestreept. Bij een foute Bingo moest er namelijk een liedje gezongen worden al hadden sommige ouderen daar best wel zin in.

De stichting

De Bingo!-middag is een initiatief van de Stichting Met je hart. Judith Mooren is coördinator bij de Weerter afdeling. “Met je hart is een landelijke stichting die ontmoetingen organiseert voor nog zelfstandig wonende ouderen die kwetsbaar of eenzaam zijn. Sinds begin dit jaar zijn wij hier in Weert actief”.

Iedere maand

De Stichting houdt iedere maand een activiteit voor de eenzame ouderen. Mooren: “Een keer in de twee manden organiseren we een lunch; dan nemen we ze mee naar de horeca. En de andere maand organiseren we een ontmoeting zoals deze: dat kan een Bingo! zijn, een Kerstfeest of een Nieuwjaarsontmoeting”.

Samen met de studenten

De Bingo!-middag was een initiatief van de Stichting Met je hart maar werd vrijwel helemaal georganiseerd door studenten van Gilde Opleidingen Weert. Mooren: “Het enige wat wij hebben gedaan is vervoer voor de ouderen geregeld. En ik heb vanochtend ergens in Duitsland de Bingo-molen opgehaald”.

Enthousiast

Lynn Bergerhof, studente van Gilde Opleidingen, vertelt dat iedereen direct enthousiast was toen Met je hart met de vraag kwam of de school de Bingo!-middag wilde organiseren.  “… We hebben een schema gemaakt met hoe de dag van vandaag eruit zou gaan zien. En we hebben de prijzen geregeld”.

Complimenten

Judith Mooren heeft niets dan lof voor de studenten: “Ze hadden de taken geweldig verdeeld. Iemand nam de jassen aan, de ander zorgde voor koffie en thee .. twee studenten zorgden ervoor dat de nummertjes afgeroepen werden .. Gewoon geweldig!”.

In deze video vertelt Judith Mooren van de Stichting Met je hart Weert hoe de samenwerking met de studenten van Gilde Opleidingen tot stand is gekomen. Studente Lynn Bergerhof legt uit wat ze allemaal hebben moeten regelen om de Bingo-middag tot een succes te kunnen maken: https://youtu.be/mGsZTCAKQ24.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie