Dames BAL delven het onderspit door driepunterlawine van Topkip Lions

Foto door Jos van Moorsel

Het damesteam van BAL speelde zondagavond de competitiewedstrijd tegen Topkip Lions uit Landsmeer. Het eerste kwart konden de dames van BAL nog redelijke tegenstand bieden, maar in het tweede kwart lukte dat al minder en in met name het derde kwart werden ze bedolven onder een lawine van driepunters.

Aan het einde van het vierde kwart bleek dat de eindstand van 65-115 voor Topkip Lions voor 69 van de 115 punten bestond uit driepunters.

Vermeld mag worden dat Floor Bohré (te zien op bovenstaande foto) niet onverdienstelijk speelde deze wedstrijd en 19 punten scoorde. De jongste speler van het team, de 16-jarige Maaike van Veen, was goed voor 11 punten, waarvan drie driepunters.

Speelster aan het woord

Voor Maaike is het spelen in het eerste damesteam van BAL toch wel anders dan het spelen in bijvoorbeeld het ‘onder 18 team’. Het spel van het eerste damesteam is sneller en fysieker dan dat van U18. Je moet je aan de gemaakte afspraken binnen het team houden, want de tegenstander ‘leest’ het spel veel sneller.

“Zelf heb in mijn eerste twee jaren bij de Academie bij de jongens onder U14 gespeeld, met Mick Fleuren als coach. Het voordeel van spelen in een jongensteam is dat je beter met het fysieke spel leert omgaan en dat je daardoor in de vrouwencompetitie beter tegen het fysieke spel van de oudere dames bestand bent.”