Elektrische rouwauto voor Van Deursen Uitvaartverzorging

Algemeen Uitgelicht Weert 5 reacties 2 min. leestijd

Sinds vorige week heeft Van Deursen Uitvaartverzorging een nieuwe rouwauto: een elektrische Tesla, model 3. Momenteel rijden er in Nederland pas zes van deze rouwwagens rond. Daarmee is de Weerter ondernemer een van de eerste in de uitvaartbranche.

Geen uitlaatgassen

 “We zijn de laatste jaren steeds meer aan het kijken om het bedrijf te verduurzamen”, zo verklaart mede-eigenaresse Chayenne van Deursen de aanschaf. “Het mooie aan de auto is dat hij geruisloos is. Dus als we bijvoorbeeld na een kerkdienst de overledene naar het dichtbijgelegen kerkhof brengen en de familieleden en belangstellenden achter de rouwauto aanlopen, dan lopen zij niet in de uitlaatgassen. Daarnaast is hij ook stil. Dat maakt het mooier en serener om de auto te volgen”.

Minder ritten

Van Deursen had tot voor kort twee rouwauto’s. “Voorheen hadden we veel ritten naar de crematoria in Baexem en Heeze maar sinds we hier in Weert een crematorium hebben is de tijd dat je een rouwauto gebruikt per dag een stuk korter. Dus we hebben er geen twee meer nodig”.

Omgebouwd

Een rouwauto wordt vaak gekocht als een gewone auto. “Het autobedrijf bouwt hem dan om tot rouwauto. Hij wordt doormidden gezaagd en verlengd. Onze nieuwe rouwauto is zo’n vijf en een halve meter”, zo vertelt Chayenne. “We kunnen ongeveer 400 kilometer rijden met de rouwauto. Maar in principe is dat niet nodig in de uitvaartbranche. Het zijn voornamelijk korte stukjes die er gereden worden”.

Sinds enkele jaren vormt Chayenne, samen met haar zus Blossom, het management van Van Deursen Uitvaartverzorging. In deze video laten de dames hun nieuwe aanwinst zien. Chayenne vertelt welke bijzondere kenmerken deze rouwauto heeft: https://youtu.be/44H1qFsVUTA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties