Flinke rookontwikkeling bij dakbrand in Budel

Budel – Rond 0.40 uur afgelopen nacht was er brand uitgebroken in een woning aan de Fabrieksstraat in Budel.

In eerste instantie kwamen een tankautospuit van de brandweer Budel en de ladderwagen van de brandweer Weert naar de woning om de brand te doven. Ter plaatse bleek de brand zich te begeven in de dakconstructie.

Het was een complexe situatie en er was sprake van flinke rookontwikkeling. Vanuit de meldkamer werd er opgeschaald naar ‘grote brand’. In totaal werden er drie blusvoertuigen ingezet om de brand te doven. Er kwam bijstand vanuit o.a. Leende, Maarheeze en Nederweert.

Een persoon is in de ambulance onderzocht vanwege ingeademde rook. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest om de brand te doven. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg.

Bekijk een video: https://youtu.be/gPqU206pNPQ