Ondanks gestegen energiekosten toch weer een ‘Kersthuis’ op Boshoven

Wie in december over de Ringbaan-Noord in Weert rijdt kan er niet omheen: het ‘Kersthuis’ van Clemens van Kempen. Duizenden gekleurde en witte ledlampjes verlichten zijn huis, net naast Sporthal Boshoven. De hoge energieprijzen weerhouden Clemens er niet van ook dit jaar weer de kerstsfeer in de wijk te brengen.

Na pakjesavond

In november begint het bij Clemens te kriebelen. Dat is het moment waarop hij de kerstverlichting van de zolder haalt. “Ik wil het na Sinterklaas aan kunnen zetten. “Het is een beetje traditie dat we na pakjesavond de lampen aanzetten. Samen met de twee kleinkinderen doen we ze dan aan en kijken we hoe het weer geworden is”.

Kosten

Een precies aantal lampjes dat zijn huis verlicht kan Clemens niet noemen maar het moeten er duizenden zijn: allemaal leds. De extra kosten die dat jaarlijks met zich meebrengt vallen mee. “Ik kan ook een paar honderd euro aan vuurwerk uitgeven en die maand dat hier dan die lampjes branden dat kost me nog geen honderd euro extra”.

Ook de hoge energieprijzen hebben hem er niet van weerhouden zijn huis dit jaar weer te verlichten. “Het heeft me wel beziggehouden .. maar ik vind: als het nou niet kan”. Een hogere energierekening weegt niet op tegen de reacties die Clemens op zijn ‘Kersthuis’ krijgt. “Mensen die gewoon spontaan een brief in de bus duwen omdat ze het leuk vinden”.

Verlichting gaat uit

Het ‘Kersthuis’ van Clemens is nog tot 1 januari te bewonderen. Dan gaan de kerstlampjes weer voor een maand of elf uit en woont de familie Van Kempen weer in een gewoon huis langs de Ringbaan op Boshoven.

In deze video nemen we een kijkje bij het ‘Kersthuis’ van Clemens: https://youtu.be/knvj1KBykGQ