Geen treinverkeer door o.a. storing in systeem dat storingen afhandelt

Het treinverkeer in Nederland ondervindt op dit moment (dinsdag 13 december) veel hinder. Er zijn veel treinen die vertraagd zijn of zelfs uitvallen. Dat geldt ook voor het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert.

Storingen en drukte

Met name rond Den Haag, Eindhoven, Leiden en Amsterdam ondervinden reizigers veel hinder. Dit heeft ook uitstraling op het treinverkeer in de rest van het land. Dat komt door storingen van verschillende aard en drukte op de verkeersleidingsposten. 

De problemen begonnen al in de vroege ochtend. Goederentreinen hadden last van rijp op de bovenleiding. Dit zorgde voor problemen rond Haarlem en Den Haag Mariahoeve. Bij Nijmegen liepen treinen vertraging op door spoorlopers. Rond Leiden zorgde een aanrijding voor hinder.

Handmatig aanpassingen doorvoeren

Ze hebben bij ProRail een systeem dat hen helpt bij de afhandeling van storingen. Op dit moment is er een storing in dat systeem. Dat betekent dat medewerkers van ProRail op de verkeersleidingsposten bij storingen op het spoor alle aanpassingen handmatig moeten doorvoeren. Dit zorgt voor heel veel extra werk waardoor treinen vertragen.

Bij ProRail begrijpen ze dat deze hinder voor zowel reizigers als vervoerders erg vervelend is. Ze werken met man en macht om de treinen te kunnen laten rijden.

Actuele vertrektijden NS-station Weert: https://www.ns.nl/stationsinformatie/wt/weert