Gewijzigde afvalinzameling in gemeente Cranendonck vanaf januari 2023

Algemeen Cranendonck Reageer 3 min. leestijd
Foto via Gemeente Cranendonck / Remondis

Cranendonck – Vanaf januari 2023 wordt het afval in gemeente Cranendonck ingezameld door Remondis. Onlangs werd de nieuwe samenwerking bekrachtigd door wethouder Karel Boonen en Roger Versluis, Regiodirecteur Zuid bij Remondis. Vanaf 2 januari haalt Remondis huis-aan-huis het afval op en verzorgen zij de afvoer en verwerking van afval dat wordt ingeleverd via de milieustraat. 

Inzamelroutes en -dagen wijzigen

De inzamelroute(s) en -dagen waarop afval opgehaald wordt, wijzigen. Ook het inzamelen van de verschillende afvalstromen gebeurt voortaan op verschillende dagen. Dit betekent dat je de PMD-zakken en de grijze en groene afvalcontainers niet meer op dezelfde dag aan de straat zet.

Vanaf 24 december zijn de nieuwe inzameldagen te vinden in de afval-app en op afvalkalender.cranendonck.nl. Check met behulp van jouw postcode en huisnummer het actuele inzamelschema, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Eerste twee maanden inzamelfrequentie mogelijk anders 

De inzamelfrequentie en de manier waarop je afval kunt aanbieden blijven in 2023 gelijk. In de eerste twee maanden kan het echter afwijken. Hierdoor kan het voorkomen dat je jouw restafval of PMD minder vaak (of juist vaker) kunt aanbieden. Dit heeft te maken met het feit dat er routes gecombineerd worden, zodat efficiënter ingezameld kan worden. Wanneer je hierover vragen hebt, kun je vanaf 2 januari contact opnemen met de Afvallijn (0800 – 2210010). 

Vóór 7.30 uur aanbieden

De volgorde waarop de routes gereden worden, zijn mogelijk anders. Hierdoor kan het zijn dat het tijdstip waarop de inzamelwagen door jouw wijk rijdt, anders is dan je de afgelopen jaren gewend was. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat afval dat opgehaald moet worden vóór 7.30 uur aan de straat staat.

Tot en met 31 december 

Tot slot wijst de gemeente Cranendonck je erop dat je tot en met 31 december 2022 tariefzakken nog gratis kunt inleveren bij de milieustraat. Vanaf 2023 is dit niet meer mogelijk. Voor het legen van de groene gft-container betaal je vanaf januari weer het standaardtarief. Op de website van de gemeente vind je alle informatie over afvalinzameling en het antwoord op diverse veelgestelde vragen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie