De leukste kinderuitjes voor in de kerstvakantie in en om Weert

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 4 min. leestijd

Update – Kerstvakantie in Weert, en nu? Twee weken thuiszitten met de kinderen is nergens voor nodig, want er valt in Weert en omstreken genoeg te beleven!

Speeltuinenroute

Toegankelijk, altijd geopend en gratis: in Weert vind je talloze leuke speeltuintjes die ook in de winter voor genoeg vertier zorgen. Om het alle inwoners van Weert gemakkelijk te maken heeft de gemeente Weert al deze speeltuinen per gebied, wijk en dorp gebundeld in een boekje.

Daarmee kan iedereen een eigen speeltuinenroute maken en op pad gaan. Per speeltuin is aangegeven welke faciliteiten je er kunt vinden, voor welke leeftijden de mogelijkheden geschikt zijn en hoe groot de speeltuin is. Genoeg inspiratie dus om de eigen omgeving deze kerstvakantie eens goed te verkennen!

Snuffiepad

Ook leuk om op een frisse maar mooie winterse dag te doen: een wandeling maken. Bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man starten diverse routes voor jong en oud. De nieuwste route, het Snuffiepad, is speciaal ontworpen voor gezinnen met jonge kinderen.

De wandeling start nabij het gebouw van het Natuur- en Milieucentrum, waar je eerst voor € 5,- een tas met opdrachten en materialen koopt. Het Snuffiepad kun je vervolgens eenvoudig lopen door de bordjes van Snuffie te volgen. Onderweg kom je diverse leuke opdrachten tegen, die je met de inhoud van de tas eenvoudig uit kunt voeren. Meer informatie over het Snuffiepad en andere activiteiten rondom Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man vind je via www.nmcweert.nl.

Springland Stramproy

Liever binnen spelen? Breng op woensdag 28, donderdag 29 of vrijdag 30 december dan een bezoekje aan Springland Stramproy! Tijdens dit overdekte springkussenfestival kunnen kinderen naar hartenlust springen op springkussens in allerlei kleuren en formaten. Ouders nemen even pauze op het terras dat zicht biedt op het speelterrein.

Tickets voor Springland zijn voor € 4,50 te reserveren via www.springlandfestival.nl of voor € 5,- te koop aan de kassa in Sporthal De Grenslibel aan de Burgemeester Smeijersweg 4 in Stramproy.

Rabo Urban Sporttour

Op donderdag 29 december kun je eveneens terecht bij Sporthal Boshoven. Daar organiseert Punt Welzijn een Rabo Urban Sporttour winterevent. Tussen 10.00 en 12.30 uur kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar racen over de stormbaan, voetballen of hockeyen in de soccerdomes en deelnemen aan vele andere leuke spelletjes.

Ook op donderdag 5 januari vindt er een Rabo Urban Sporttour winterevent plaats, dan in Sporthal Aan de Bron. Deelname aan een van beide activiteiten is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Wel is het verplicht om zaal- of gymschoenen te dragen in de sporthallen.

Meer activiteiten in en om Weert

Uiteraard zijn er in en rondom Weert nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen van allerlei verschillende leeftijden. Denk aan een dagje zwemmen in zwembad De IJzeren Man, een ochtend klimmen en klauteren bij Kidsplaza, een speurtocht in de Weerter binnenstad of een potje GlowGolf aan de Trancheeweg in Weert.

Update: toevoegingen

Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit artikel? Stuur de redactie dan een mailtje via [email protected]. Interessante tips worden aan dit artikel toegevoegd middels een update.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie