Hier vind je de lekkerste lokale ingrediënten voor je kerstmenu

Plaats een reactie

Het is lekker, duurzaam en bovenal positief voor je medemens: lokaal kopen. Een perfecte kerstgedachte dus! Voor onderstaand kerstmenu hoef je de supermarkt nauwelijks in te duiken. Bezoek eens een aantal lokale boerderijwinkels en doe zowel jezelf als de ondernemers uit de regio een plezier.

Voorgerecht

Met deze winterse temperaturen is een soepje als voorgerecht natuurlijk altijd welkom. De lekkerste groenten haal je hiervoor bij onder andere De Kweeckerij in Weert of Boerderijwinkel Linders-Wijen in Nederweert.

Daarmee maak je bijvoorbeeld een romige pastinaaksoep met bladerdeegsterretjes, een kleurrijke rodekoolsoep of een heldere paddenstoelensoep met roomkaasballen. Dat is weer eens wat anders dan anders!

Hoofdgerecht

Ster van de show in een kerstmenu met lokale ingrediënten is de aardappel. Die koop je vers en voordelig bij bijvoorbeeld ‘Ons winkeltje’ aan de Hulsterdijk in Weert. Met slechts een paar toevoegingen en een airfryer tover je zo prachtige en overheerlijke kerstboompjes op tafel!

Serveer ze met een lekker stukje vlees van de Vleesautomaat Leuken of KipLekker & Zo. Liever vegetarisch? Bak dan een stukje geitenkaas van Geitenkaas & Eieren in Ell met wat honing van de Sint Annamolen op Keent en stroop van Zorgboerderij- en winkel Vreikehof in Ospel.

Om het helemaal af te maken kun je een bos wortelen roosteren in de oven. Die vind je dan weer bij onder andere Boerderijwinkel Bo-Vers beej Chantalle in Ospel. Een scheutje olijfolie, wat Parmezaanse kaas en balsamicoazijn eroverheen en smullen maar!

Dessert

Na al dat lekkers nauwelijks nog plek voor een toetje? Houd het dan lekker simpel maar smakelijk en bouw een laagjesdessert met kerstgranola. De kerstgranola kun je makkelijk voorbereiden, zodat je op het moment suprême alleen nog maar hoeft te stapelen.

Voor verse en overheerlijke yoghurt kun je terecht bij Zuivelboerderij Avezaat in Leveroy of Mildershoof in Nederweert-Eind en fruit naar keuze scoor je onder andere bij Het Aardbeienvrouwtje in Nederweert en de Fruithal op de Roermondseweg in Weert. Een feestelijke afsluiter van een smakelijk kerstmenu vol ingrediënten van regionale bodem!

Tip de redactie

Heb of ken jij nog een leuk adresje voor het kopen van verse, duurzame en eerlijke lokale ingrediënten? Tip de redactie dan via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie