Kentekenplaten gestolen in Muntgarage

2 reacties
Foto via: Depositphotos

Kentekenplaten zijn gewilde objecten om extra in te slaan, zo blijkt de afgelopen dagen in Weert. Op diverse momenten zijn er kentekenplaten gestolen van auto’s die geparkeerd stonden in onder andere de Muntgarage.

Dat ziet er niet alleen bizar uit, maar kan ook aardig wat problemen opleveren. Criminelen gebruiken deze kentekenplaten namelijk onder andere om te tanken zonder te betalen, belasting te ontduiken en andere criminele activiteiten te ondernemen. Voor je het weet vallen er dus talloze verkeersboetes op je deurmat of erger: staat de politie bij je op de stoep vanwege een ramkraak of overval waarbij een auto met jouw kenteken is gesignaleerd.

Kom direct in actie

Het is dan ook belangrijk om diefstal van kentekenplaten zo snel mogelijk te melden bij de politie. Door aangifte te doen voorkom je dat jij aansprakelijk wordt gesteld voor de misdrijven die met jouw kenteken zijn gepleegd. Nadat je aangifte hebt gedaan dien je direct een nieuwe kentekenplaat te kopen, waarop een 1 of 2 gedrukt staat.

Met zo’n zogenaamde duplicaatcode bewijs je dat jij niet verantwoordelijk bent voor de overtredingen die met jouw oude kentekenplaat worden begaan. Zuur blijft het wel, want een auto met een duplicaatcode levert bij de verkoop gemiddeld € 750,- minder op dan een auto met een originele kentekenplaat.

Voorkom diefstal van kentekenplaten

Om te voorkomen dat je kentekenplaten gestolen worden kun je deze vast (laten) zetten. Normaal gesproken zitten kentekenplaten namelijk in een kunststof houder, waaruit ze met een schroevendraaier gemakkelijk los te klikken zijn. Met popnagels of one-wayschroeven (die je wel in de platen kunt draaien, maar niet meer eruit) kun je je kentekenplaten extra stevig vastzetten.

Dit kun je zelf doen, maar om te voorkomen dat je kwetsbare onderdelen raakt is het nog verstandiger hiervoor een specialist op te zoeken. Zo weet je zeker dat je kentekenplaten veilig en stevig vastgeschroefd worden en je er alles aan hebt gedaan om te voorkomen dat ze gestolen worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties