Martijn Nies Nederlands kampioen korte baan 1500 meter vrije slag

Algemeen Human interest Kampioenen Onger os Reageer 1 min. leestijd

Op zaterdag 17 december is Martijn Nies afgereisd naar het Hofbad in Den Haag om deel te nemen aan het KNZB Nederlands kampioenschap korte baan 1500m vrije slag.

Er waren twee series met ieder acht deelnemers. In de eerste serie werd door zijn team genoot van PSV Theodore Allen al en een hele scherpe tijd neer gezet van 18.11.75 minuten. Daar kon Martijn zich op gaan vast bijten.

Martijn ging meteen snel van start. Hij bleef een strak racen zijn tussen tijden bleven stabiel op iedere 50 meter tussen de 35 en 36 seconden. Theodore zwom tussen tijden van de 36 en 37 seconden. Alleen 1500 meter is een lange race je moet het wel vol blijven houden.

Maar het is hem gelukt. Hij heeft zichzelf en zijn coach enorm verbaasd dat hij dit heeft bereikt. Hij kwam aan de finish met een tijd van 17.52.75. Martijn mag zich met trots Nederlands Kampioen van 2022 noemen.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie