Bouw nieuw woonzorgcomplex Huize Molenveld is bijna voltooid

Algemeen Economie Uitgelicht Weert Reageer 4 min. leestijd

De bouw van woonzorgcomplex Huize Molenveld aan de Coenraad Abelstraat 36 in Weert is nagenoeg afgerond. Op 4 januari vindt de officiële opening plaats en op 5 en 7 januari kan iedereen een kijkje komen nemen. Op 9 januari zullen de eerste bewoners hun intrek nemen.

Het nieuwe woonzorgcomplex is gebouwd op de plek waar eerder het oude klooster stond. Helaas moest het klooster worden gesloopt omdat renovatie geen reële optie meer bleek te zijn. Op deze mooie plek in het groene hart van Fatima is nu dus Huize Molenveld gebouwd. Een mooi, functioneel en duurzaam woonzorgcomplex dat qua uitstraling prima past in deze omgeving.

Huize Molenveld is een vernieuwend woonzorginitiatief voor ouderen en richt zich in eerste instantie op ouderen met dementie en ouderen met een lichamelijke aandoening uit de wijk Fatima en omgeving van Weert. Ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, maar ook (nog) niet naar een verpleeghuis willen, kunnen er terecht. Ook biedt het woonzorgcomplex kortdurend verblijf aan ouderen die bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname niet meteen naar huis kunnen.

Kortom, Huize Molenveld biedt een beschermde woonomgeving aan ouderen die een veilig en goed thuis nodig hebben.

Scheiden wonen en zorg

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en telt 42 volledig gestoffeerde en deels gemeubileerde zorgstudio’s met een pantry met koelkast en hang-legkast en met eigen sanitair waarvan een wand open geklapt kan worden indien de zorg dit vereist. Elke woonlaag heeft een grote huiskamer, waar dagelijks de verse maaltijden worden bereid en genuttigd en dagbesteding wordt geboden.

De woonkosten bestaan o.a. uit huur-, energie-, service-, woon- en hospitality kosten. De cliënt betaalt dus huur voor de zorgstudio maar woont zelfstandig doch beschermd met zorg 24/7 in de directe nabijheid.

Volledig pakket thuis

De zorgkosten worden betaald uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) vergoeding: zijnde het Volledig Pakket Thuis (VPT). Het VPT (ZZP 4, 5 of 6) bekostigt de standaard zorg, dagbesteding, maaltijden en schoonmaak van de zorgstudio. Hiervoor betaalt men een eigen bijdrage aan het CAK. Kosten voor huisarts, tandarts, therapieën, bezoek aan ziekenhuis e.a. worden gedekt uit de (aanvullende) zorgverzekering.

Powered by Proteion

Huize Molenveld wordt zelfstandig gerund door zorgondernemers Ilse Greefkens en Frenk Niesten en gaat nauw samenwerken met Proteion op het gebied van zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie – oftewel ‘Powered by Proteion’.

Het zorgteam

Het zorgteam bestaat uit gekwalificeerde zorgmedewerkers en zij zorgen dat persoonsgerichte zorg, positieve gezondheid en behoud van eigen regie niet zo maar loze kreten zijn. Zij creëren de juiste omstandigheden en randvoorwaarden waardoor een optimale omgeving ontstaat voor de bewoner. Ze geven bewoners het ultieme thuisgevoel, dat ze gewaardeerd worden om wie ze zijn, zeggenschap hebben over hun leven, verbonden zijn met andere mensen, vrienden hebben, van betekenis zijn voor anderen en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Opening

Op 4 januari zal in het bijzijn van genodigden wethouder mw. Van Eijk samen met de eerste bewoner van Huize Molenveld de officiële openingshandeling verrichten.

Open dagen

Iedereen kan een kijkje komen nemen en informatie inwinnen op de open dagen op:

  • 5 januari tussen 15.00 en 19.00 uur
  • 7 januari tussen 14.00 en 18.00 uur

Aanmelden is niet nodig.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie