Stunt Marokkaans elftal op WK zorgt ook voor feestvreugde in Weert

Het Marokkaanse elftal zorgde dinsdag voor een grote stunt op het WK voetbal in Qatar. Ze wisten tijdens de achtste finale te winnen van Spanje.

Spanje, dat favoriet was voor de wereldtitel, werd tijdens de penaltyreeks verslagen door Marokko. Het Spaanse elftal wist geen enkele keer te scoren. Marokko schoot wel drie keer raak en daarmee schreven ze geschiedenis. Met deze winst staat het elftal voor het eerst in de kwartfinale van een WK voetbal.

Deze mooie prestatie werd, net als in andere steden, ook in Weert op straat gevierd. Al toeterend en met vlaggen trokken de Marokkaanse voetbalfans door de straten van Weert.

Het Stationsplein was vanavond even de feestlocatie waar veel fans bij elkaar kwamen om een feestje te vieren. Er werden zelfs confettikanonnen afgeschoten. Het feestje zorgde voor wat oponthoud, maar verliep verder zonder problemen.

Bekijk een sfeerimpressie: https://youtu.be/29hXsnmh_3M