Nieuwe dienstregeling NS per 11 december

Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in. Ook voor treinreizigers in Weert vindt er een wijziging plaats.

Volgens de NS is de nieuwe dienstregeling aangepast op nieuw reisgedrag. Er reizen minder reizigers met de trein dan voor de ‘corona-periode’. Ook reizen mensen op andere dagen en momenten. Met de nieuwe dienstregeling houden ze hier rekening mee. En maken ze een meer betrouwbare dienstregeling, zodat je weet waar je aan toe bent.

Langere treinen in het weekend

Vooral in de drukke weekenden rijden ze met langere treinen. Dit zorgt ervoor dat er in het weekend 10% meer zitplaatsen komen. Op vrijdag rijden minder treinen dan andere doordeweekse dagen, omdat er dan ook minder reizigers zijn. 

De NS zet in het weekend meer treinen in op het traject Sittard – Weert – Eindhoven Centraal.

Blijven verbeteren

Ondertussen blijft de NS zoeken naar nieuwe collega’s en andere oplossingen voor het personeelstekort. Zo verkleinen ze de kans op drukte en uitval van treinen. En verbeteren ze de dienstregeling waar mogelijk.

Vakantiedienstregeling

Vanaf 27 december t/m 6 januari rijden ze bij de NS een vakantiedienstregeling. Tijdens de kerstvakantie reizen er minder mensen met de trein. Dat betekent dat ze doordeweeks ongeveer dezelfde dienstregeling rijden als in het weekend. Op elk traject blijven ze op werkdagen overdag minimaal twee treinen per uur rijden.

Op Oudejaarsdag rijden er zoals elk jaar na 20.00 uur geen treinen meer. De treindienst wordt op Nieuwjaarsdag vanaf 10.00 uur weer opgestart. Op het nachtnet Rotterdam-Schiphol-Amsterdam-Utrecht rijdt op Nieuwjaarsdag vanaf 01.00 uur elk uur een trein. En vanaf 5.00 uur elk half uur.

Plan je reis in de NS-app

Plan voor je vertrekt je reis van deur tot deur in de NS-app. Want in de nieuwe dienstregeling vertrekken treinen soms van een ander perron of op een ander tijdstip dan je gewend bent. Je ziet dan ook gelijk hoe je trein aansluit op de bus, tram of metro.