Dickens Festijn Maarheeze in de startblokken

Algemeen Cranendonck Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Komende zondag 11 december gaat in Maarheeze de klok terug naar de tijd van Dickens. Hoge hoeden, bakkebaarden, hoepelrokken en ratelende karren brengen bezoekers samen met de oude ambachten, markt, live muziek, vuurkorven en straattheater de sfeer van vroeger. Meer dan 300 vrijwilligers van jong tot oud zetten zich in om bezoekers te vermaken. Het enige dat de organisatie niet in de hand heeft, is het weer. Maar met een warme jas en de handen om een glas warme glühwein rondom de vuurkorf kan dat ook nauwelijks een spelbreker zijn. 

Muziek en theater

Tijdens het Dickens festijn zijn o.a. koren uit Maarheeze en Budel present; Kempengalm, Zing mares, Experience en Quintesses. Ook Vocaal ensemble Chianti, Dickens Voices  en natuurlijk het eigen koor Port Vocales verzorgen sfeervolle optredens in de prachtig klinkende Gertrudiskerk. Er zijn instrumentale optredens van het Opleidingsorkest van de Poort van Brabant en het Soeriks Muziek Gezelschap, het Klein orkest, een Koper Kwintet, Van Heurre zegge en blazersgroep Poort van Brabant. Zij zijn te horen in de Teutenboerderij én op de straatpodia tussen de kramen. En ook het draaiorgel van Theo Bogers, optredens vanuit het Muziekhuis, de Theaterkast op het Smulplein én de vele straatacts mogen niet vergeten worden.  

Ambachtslieden aan het werk

Op verschillende locaties zijn traditionele ambachtslieden aan het werk. Neem de tijd en bewonder het werk van de klompenmaker, glasblazer, smid, mandenvlechter en tinnegieter. Bekijk het prachtige quiltwerk en waan je in de tijd van Charles Dickens. Dit wordt natuurlijk versterkt doordat de maatschappij van toen dankzij vele figuranten levensecht getoond word. De figuranten kijken uit naar zondag, zodat zij hun rol kunnen waarmaken; van processie tot viswijf en van publieke dames tot Charles Dickens himself. 

Voor jong en oud

Ook voor kinderen is er zondag 11 december veel te beleven; denk aan kinderspelen zoals ballengooien, hinkelen, kegelen en bliklopen. En ook de kinderambachten zijn aanwezig, waarbij kinderen met hout (timmeren), ijzer (smid) of glas (glasblazen) daadwerkelijk zelf het oude ambacht mogen ‘proeven’. Alles onder deskundige begeleiding van een ervaren timmerman, smid en glasblazer. Mogelijk niet geheel voorbeeldig zijn de boefjes (Oliver Twist) aanwezig die het (on)oplettende “marktvolk” verrassen met hun ondeugd. En natuurlijk zijn ook de verhalen van Dickens te horen; voorgelezen door Charles Dickens zelf. 

Mis het niet!

Stap via de toegangspoorten in de Kerkstraat of De Dalen binnen in de wereld van Dickens. Het Dickens festijn begint zondag om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De entree bedraagt € 4,- en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen (onder begeleiding van een volwassene).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie