Schoolbussen gecontroleerd in Ittervoort: geen vuurwerk, wel aardbeienshooters

112 Algemeen Leudal Regio 1 reactie 2 min. leestijd

Ittervoort – Donderdag werd in Ittervoort een grote controle georganiseerd door de politie Weert – Nederweert – Leudal. De agenten werden bijgestaan door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en BOA’s van de gemeente Leudal. Er werd tevens gebruik gemaakt van een speurhond met een neusje voor explosieven.

De insteek was hoofdzakelijk om te controleren of er illegaal vuurwerk wordt getransporteerd. Maar er werd ook gekeken naar andere zaken die mogelijk niet pluis waren. Naast bestelauto’s, pakketbussen en vrachtwagentjes werden er ook schoolbussen onderworpen aan de controle.

Controle schoolbussen

De agenten, BOA’s en inspecteurs konden flink aan de bak toen werd besloten om de schoolbussen vanuit Belgie te controleren. Het ging in totaal om zeven bussen, dus tientallen scholieren.

Eén voor één werden de bussen geparkeerd waarna de scholieren de bus mochten verlaten. Op het parkeerterrein werden de schooltassen en zakken van de scholieren gecontroleerd. Ondertussen stapten de speurhond en een inspecteur van het ILT de bus in om te kijken of er eventueel vuurwerk aanwezig was in de bagageruimtes of stoelen.

Shooters

Even dachten de agenten iets gevonden te hebben toen een scholier flink wat rode staafjes van 25 centimeter uit zijn tas haalde. Maar dat bleken zoete aardbeienshooters te zijn. Er werd geen vuurwerk aangetroffen, maar wel veel chips en snoep. Niks illegaals dus, maar wel lekker.

Uiteindelijk werden de chauffeurs en scholieren bedankt voor hun medewerking en kon iedereen met een glimlach op het gezicht de weg vervolgen.

Binnenkort weer controle

Tijdens deze controle werden er geen strafbare goederen aangetroffen. Dat wil men graag zo houden dus binnenkort volgt er opnieuw een grote controle in het werkgebied van de politie Weert – Nederweert – Leudal.

Bekijk een video: https://youtu.be/fPXWXv9f8QI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie