Wil jij je energietoeslag doneren?

Algemeen Economie Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (Syda_Productions)

Iedereen krijgt in de maanden november en december van dit jaar € 380,- (twee keer € 190,-) aan energiekorting. Heb je dit bedrag zelf niet nodig en wil je het doneren aan mensen die het juist wel heel goed kunnen gebruiken? Er zijn verschillende initiatieven, die WeertEnergie graag onder de aandacht brengt.

Financiële problemen

Door de snelheid waarmee de energiecompensatie is ingevoerd kan deze niet gericht worden ingezet. Daardoor ontstaat de situatie dat een deel van de huishoudens met energiezuinige huizen of een laag energiecontract het geld niet nodig heeft, terwijl het bedrag voor andere huishoudens niet hoog genoeg is om de gestegen energiekosten te compenseren. Hierdoor komen gezinnen financieel in de problemen.

Om die reden zijn er verschillende initiatieven opgezet om je energietoeslag te kunnen doneren, waaronder aan de Voedselbank Weert en Stichting Leergeld. Twee vrijblijvende mogelijkheden om zonder ruchtbaarheid een bijdrage te doen.

Voedselbank Weert

Voedselbank Weert zamelt gratis voedsel in en stelt hieruit pakketten samen. Deze voedselpakketten worden uitgegeven aan mensen die dit hard nodig hebben. Sinds 5 oktober 2018 is er ook een uitgiftepunt in Nederweert en sinds 6 augustus 2021 ook een in de gemeente Cranendonck, voor inwoners uit die gemeenten.

Een donatie aan de voedselbank levert dus direct tastbare hulp aan mensen die dat nodig hebben. Je kunt je gift overmaken op bankrekeningnummer NL73 RABO 0125 9875 79 van de Stichting Voedselbank Weert onder vermelding van ‘gift’.

Stichting Leergeld

Rotary Club Weert biedt de mogelijkheid om je energietoeslag te doneren aan de Stichting Leergeld. Deze stichting richt zich op kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn, zoals voetballen, hockeyen en zwemmen. Ouders met een laag inkomen in de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck kunnen voor hun kinderen een beroep doen op deze regionale stichting.

Doneren aan Stichting Leergeld kan door je bijdrage te storten op NL28 RABO 0311 1327 74 ten name van Stichting Dienstverlening Rotary Club Weert, met de vermelding ‘actie energietoeslag’.

Peiling

Wil jij je energietoeslag doneren?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie