Sinterklaas rijdt Basisschool Aan de Bron per ongeluk voorbij

Vanmorgen bezocht Sint Basisschool Aan de Bron. Nou, dit verliep niet helemaal soepel. Het leek wel alsof de chauffeur van Sinterklaas én zijn pieten helemaal de weg kwijt waren.

Alle kinderen, veel ouders en verzorgers, meesters en juffen en schoolleider Roel van Dael stonden op de speelplaats klaar om Sinterklaas te ontvangen. Helaas reed de Sint met zijn gevolg in de cabrio van juf Esther zomaar de school voorbij.

Paniek bij iedereen: Oh, Sinterklaas rijdt naar de verkeerde school en hij vergeet helemaal om bij Aan de Bron op bezoek te komen. Gelukkig kregen de pieten toch in de gaten dat er was geknoeid met de plattegrond. Hij stond in spiegelbeeld.

Na een paar rondjes rijden over de rotonde kwam Sinterklaas dan toch op het schoolplein terecht en kon meester Roel hem welkom heten. Toen de Goedheiligman daarna over de rode loper naar binnen liep kon het grote feest beginnen. 

Sinterklaas en zijn pieten werden met muziek en liedjes in de speelzaal door alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 ontvangen. Daarna bezocht de Sint de onderbouwgroepen in hun eigen klaslokaal waar het feest werd voortgezet. 

Zingen, dansen, springen, samen met elkaar praten. De kinderen en de Sint met zijn pieten hebben genoten van elkaars gezelschap. Heel fijn dat het ook dit weer mogelijk was dat Sinterklaas onze fijne, gezellige school kon bezoeken.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel