Overname Allers Bedrijfswagens

Algemeen Economie Weert Reageer 3 min. leestijd

Van Tilburg-Bastianen uit Breda zal per januari 2023 de activiteiten van DAF-dealer Allers Bedrijfswagens met vestigingen in Nederland en Duitsland overnemen. Allers heeft ook een vestiging op Kampershoek in Weert.

Met deze stap versterkt Van Tilburg-Bastianen haar DAF-dealeractiviteiten in Nederland en zet voet aan de grond in Duitsland.

Deze stap past perfect bij de groeistrategie van Van Tilburg-Bastianen. Thomas Martin (CEO) vertelt: “Allers Bedrijfswagens is een gerenommeerd en trots familiebedrijf en is al vele decennialang de toonaangevende dealer in haar verzorgingsgebieden met een zeer klant- en mensgerichte manier van werken. Met de overname van Allers Bedrijfswagens voegen wij een organisatie toe, die een aanvulling is op de professionele wijze waarmee wij onze klanten dagelijks ondersteunen en tevens invulling geeft aan onze nationale en internationale ambities.”

Niet alleen Van Tilburg-Bastianen is blij met de overname. Ook de huidige directeur-eigenaren Hans Verhaag en Rob Weinberg van Allers zijn zeer tevreden met de overdracht: “Allers Bedrijfswagens is een familiebedrijf en al 77 jaar actief en heeft in al die jaren een prachtige organisatie opgebouwd met trouwe klanten en enthousiaste en kundige medewerkers. Tijdens het proces om een in alle opzichten geschikte overnamekandidaat te zoeken, zijn wij zeer zorgvuldig te werk gegaan. In Van Tilburg-Bastianen hebben wij een familiebedrijf gevonden met herkenbare waarden en matchend DNA. Zo kunnen wij met een gerust hart afscheid nemen in de wetenschap dat deze overname voor de gehele organisatie een stap voorwaarts is. En hiervan profiteren onze klanten en medewerkers. Voor ons logischerwijs zeer belangrijk.”

Volop kansen

Met de overname wordt Van Tilburg-Bastianen ook direct actief in Duitsland, voor van Tilburg-Bastianen een 3e land. Thomas Martin ziet volop kansen: “15 jaar geleden zijn wij gestart met een dealership in Polen en intussen levert TB 25 % van de verkochte DAF Trucks in Polen en heeft 7 vestigingen met een zeer trouwe klantenbasis.  Ook voor Duitsland hebben wij een dergelijk groeipad voor ogen. Gestage en doordachte groei. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat Van Tilburg-Bastianen een stabiel bedrijf is dat klant en medewerker centraal stelt. Tegelijkertijd heeft TB de schaalgrootte om in de snel veranderende markt continu te blijven investeren in onze diensten,  productportfolio en vooral, onze medewerkers. “

Cijfers

Met de overname groeit van Tilburg-Bastianen naar in totaal bijna 1.000 medewerkers, 30 vestigingen (waarvan 7 in Polen en 1 in Duitsland) met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie