Toch geen einde aan de populaire Wieërter Kwis

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

In april 2022 organiseerde Ladies’ Circle Weert voor de vierde en voorlopig laatste keer de razend populaire Wieërter Kwis. Vanavond heeft de organisatie het stokje echter officieel overgedragen aan team Tognix. Daarmee komt er dus toch geen einde aan de Wieërter Kwis! De voormalige winnaar zal in maart 2024 de eerstvolgende editie van het evenement organiseren.

De kwis móet doorgaan

“Vanaf het moment dat de Ladies’ Circle haar laatste Wieërter Kwis aankondigde, zeiden wij direct tegen elkaar dat de kwis door móet gaan”, zegt Roy Janssen van Tognix. “Het is een gouden concept! Wij doen regelmatig mee met een ‘dorpskwis’, maar de Wieërter Kwis heeft een belangrijk mooi extra element; naast dat je een fantastische, leuke, grappige en spannende avond hebt, steun je ook lokale Weerter doelen.”

“Er zijn verschillende gesprekken aan vooraf gegaan”, vult Aukje Oostendorp van Ladies’ Circle Weert aan. “Tognix realiseert zich hoeveel werk het is om de organisatie over te nemen en de leden wilden eerst goed geïnformeerd zijn voordat ze het stokje overnamen. Daarnaast vinden zij het steunen van lokale goede doelen ook van groot belang”.

Ladies’ Circle Weert

“Alle vier de edities hebben wij met veel enthousiasme en plezier georganiseerd. De Wieërter Kwis organiseren was ontzettend leuk, maar het is ook enorm veel werk. Ons clubje is kleiner geworden en het werd te veel werk. Ook omdat we als serviceclub een steentje willen bijdragen aan andere sociale projecten en dat was naast de Wieërter Kwis niet mogelijk. Wij zijn erg blij dat het stokje wordt overgenomen en dat het leuke concept doorgaat. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Tognix een fantastische kwis gaat neerzetten”, zegt Aukje.

Over de Wieërter Kwis

De opzet van de Wieërter Kwis is eenvoudig en vooral heel erg leuk. Op de vragenlijst staan kennis-, doe- en denkvragen. Wie denkt dat het beantwoorden ervan makkelijk is, vergist zich. De vragen laten zich namelijk niet zomaar googelen. Alle hulplijnen mogen daarom ingezet worden.

Teams die meedoen aan de Wieërter Kwis bestaan uit vrienden, familieleden of een afvaardiging van een vereniging of bedrijf. Door deel te nemen aan de Wieërter Kwis maken zij kans op een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel. Ieder team kiest zijn eigen thuishonk, bij iemand thuis bijvoorbeeld of in de sportkantine, van waaruit het team de vragen gaat beantwoorden.

Wanneer exact de eerstvolgende kwis gaat plaatsvinden wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd via de website en sociale media kanalen van de Wieërter Kwis. Voor vragen kun je mailen naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie