Intercity maakt noodstop bij Maarheeze vanwege onwelwording in trein

1 reactie

Maarheeze – De hulpdiensten zijn woensdag rond 19.50 uur gealarmeerd vanwege een medische noodsituatie in een rijdende Intercitytrein tussen Weert en Eindhoven.

Tussen het NS-station en de Sterkselseweg in Maarheeze maakte de machinist van de trein een noodstop. Net voorbij de spoorwegovergang aan de Sterkselseweg kwam de trein stil te staan.

Er was groot alarm geslagen. Twee politie-eenheden, twee ambulances, een Officier van Dienst Geneeskunde (OvD-G) en een traumahelikopter werden opgeroepen voor een reanimatie.

De hulpverleners wisten via de spoorwegovergang bij de trein te komen. Men wist het slachtoffer in de trein te stabiliseren. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet naar Maarheeze te komen. De Intercitytrein heeft volgens de treindata een stop gemaakt in Heeze. Vermoedelijk is daar het slachtoffer overgedragen.

Tijdens de hulpverlening heeft de Intercity stil gestaan. Het overige treinverkeer ondervond enige hinder, maar de treinen konden de stilstaande Intercity via het andere spoor stapvoets passeren.

Bekijk een video: https://youtu.be/HBskJyZNd9M

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie