Topdrukte bij Primera Wouters aan vooravond Oudejaarstrekking

Algemeen Spotlight Weert 4 reacties 3 min. leestijd
Archieffoto Primera Wouters - Staatsloterij

De Oudejaarsloten zijn niet aan te slepen in Primera Wouters van Frank Wouters in Weert. Met nog enkele dagen te gaan voor Oudejaarsdag is het topdrukte in de winkel, waar tientallen klanten al een lot hebben gekocht. Zij hopen allemaal kans te maken op de hoofdprijs van 30 miljoen euro of één van de andere honderden geldprijzen. De Oudejaarsloten gaan dan ook als warme broodjes over de toonbank.

De Oudejaarstrekking is de grootste trekking van de Staatsloterij in het jaar. Het is inmiddels uitgegroeid tot een vast onderdeel van de Oud- en Nieuwviering van veel Nederlanders. Er wordt zelfs meer geld aan Oudejaarsloten uitgeven dan aan oliebollen en vuurwerk bij elkaar. Dit jaar is de hoofdprijs 30 miljoen euro. Tijdens de Oudejaarstrekking vallen elk jaar niet alleen honderden andere geldprijzen – van 10 euro tot 100.000 euro – maar geeft de Staatsloterij ook maar liefst 200 elektrische MINI’s weg. Voor veel Nederlanders is dat reden om hun geluk te beproeven en één of meerdere Oudejaarsloten te kopen.

Oudejaarsloten vinden gretig aftrek

Zo ook in de winkel van Frank Wouters in Weert. “Sinds de start van de verkoop van de Oudejaarsloten is het ontzettend druk in de winkel. Net als in voorgaande jaren besluiten inwoners van Weert het erop te wagen en een Oudejaarslot te kopen. De mensen staan er  tot buiten voor in de rij. Het eindcijfer 7 doet het altijd goed”, vertelt hij. “Het is extra bijzonder als uitgerekend in jouw winkel een winnend lot wordt verkocht. Het is al een paar keer gebeurd dat klanten in de prijzen zijn gevallen. Zo won vorig jaar iemand een MINI en waren twee jaar geleden zelfs twee klanten winnaar van een MINI. Dat zijn natuurlijk mooie momenten.”

2021: recordverkoop Oudejaarsloten

De verkoop van Oudejaarsloten zit in heel Nederland in de lift. In 2021 – de grootste Oudejaarstrekking ooit – zijn in totaal 7,1 miljoen loten verkocht: 3,4 miljoen hele loten en 3,7 miljoen halve loten. 2021 was een absoluut topjaar. Zo zijn tijdens de piekdrukte vorig jaar per minuut maar liefst ruim 2.206 transacties gedaan. Tijdens deze Oudejaarstrekking was eindcijfer 9 hét geluksgetal voor een winnaar uit Utrecht die er met de hoofdprijs van 30 miljoen vandoor ging.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
4 reacties