Vanaf 1 januari alleen nog pinnen bij Zwembad en Waterskibaan De IJzeren Man

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om volledig cashless verder te gaan en contant geld te weigeren. Dat geldt vanaf 1 januari 2023 ook voor Zwembad en Waterskibaan De IJzeren Man in Weert.

Voor een dagje spetteren in of op het water dien je voortaan dus je pinpas mee te nemen. Maar let op: wil je je spullen veilig opbergen in een kluisje, dan heb je alsnog een muntje van 20 cent nodig om dat te kunnen sluiten. Je pinpas én contant geld meenemen dus!

Met een gevulde beurs zit je ook zeker goed bij de Beach Club in De IJzeren Man, want daar accepteren ze wel nog contant geld. Zoek je het plezier een paar meter verderop, bij Kidsplaza? Dan heb je weer je pinpas nodig, want ook in deze binnen- en buitenspeeltuin wordt contant geld niet meer geaccepteerd.

Mogen bedrijven contant geld weigeren?

Mag dat eigenlijk wel, contant geld weigeren? Ja. Ondanks dat contant geld een wettig betaalmiddel is, zijn bedrijven niet verplicht om contant geld te accepteren. Wel dienen zij duidelijk aan te geven welke betaalmiddelen zij wel of niet accepteren, bijvoorbeeld door een raamsticker of bordje bij de kassa te plaatsen. En een bericht op social media ter aankondiging van de wijziging helpt daar uiteraard ook bij.