Vrouw en hond uit kanaal Wessem-Nederweert gered dankzij alerte schipper

Grathem – Update 18.25u – De hulpdiensten werden maandag rond 16.25 uur gealarmeerd vanwege een ‘persoon te water’ aan de Thornerweg in Heel.

Een vrouw was met haar hond in het kanaal Wessem-Nederweert terecht gekomen. Een passerende schipper had de vrouw opgemerkt en haalde haar uit het water. Vervolgens is het binnenvaartschip naar de kade aan de Kanaalweg bij Grathem gevaren in afwachting van de hulpdiensten.

De vrouw en haar hond zijn levend uit het water kunnen komen en overgedragen aan de hulpverleners. Een ambulance kwam ter plaatse om de vrouw medisch te onderzoeken. Er was uit voorzorg ook een traumahelikopter opgeroepen, maar de inzet van het Mobiel Medisch Team (MMT) bleek niet noodzakelijk te zijn.

Update 18.25u: De vrouw had geprobeerd haar hond te redden. Deze was in het water gevallen. Toen de vrouw probeerde om de hond te vangen viel ze ook in het water. De hond is inmiddels door de politie naar huis gebracht.

Bekijk een video: https://youtu.be/B3km54eCc3g