Vrouw slaat volle wijnfles tegen hoofd man: 180 uur taakstraf

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Op het Sint Raphaëlpad in Weert heeft op 2 juli 2022 een vorm van zinloos geweld plaatsgevonden. Een vrouw sloeg met een volle wijnfles tegen het hoofd van een man. De man vroeg alleen maar wat er aan de hand was.

De man was naar buiten gelopen omdat hij verheven stemmen hoorde en omdat er met een fiets tegen de gevel werd geslagen. Toen hij naar buiten liep en de personen (een man en een vrouw) vroeg wat er aan de hand was, vertoonden de vrouw en haar vriend – sterk onder invloed van alcohol – onacceptabel agressief en explosief gedrag tegenover de man.

Na wat duw- en trekwerk, sloeg de vrouw het slachtoffer uit het niets met de wijnfles tegen zijn hoofd. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege verwondingen in het gezicht. De man had er een verbrijzelde oogkas, gebroken neus en hersenschudding aan overgehouden. Zowel lichamelijk als psychisch was dit erg ingrijpend voor het slachtoffer.

Bewijs en uitspraak

De vrouw bekende tegenover de rechter dat ze met de wijnfles had geslagen. Het incident was tevens op camerabeeld vastgelegd.

De rechter kwalificeerde het incident als ‘poging tot zware mishandeling’. In verband met persoonlijke omstandigheden van de verdachte en haar schuldbewuste houding achtte de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf niet passend.

De rechtbank veroordeelde de vrouw tot een taakstraf van 180 uren met aftrek van voorarrest en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van drie maanden met een proeftijd van twee jaren. Tevens moet de vrouw een schadevergoeding van € 4.000,00 betalen.

Tegel met lieveheersbeestje

Het slachtoffer had ook om een schadevergoeding in de vorm van een stoeptegel met het symbool van een lieveheersbeestje tegen zinloos geweld gevraagd. Maar de rechtbank was van oordeel dat dit niet om rechtstreekse schade ging en kon die eis niet inwilligen.

Lees de volledige uitspraak via: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBLIM:2022:9974

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie