WdG Stamtafel: Weertenaar zorgde voor innovatie in medische wereld

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

De medische wereld vraagt continu om innovatie. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en zorgen ervoor dat we medische problemen steeds beter kunnen voorkomen, diagnosticeren en behandelen.

In de tweede aflevering van WdG Stamtafel praten we met medisch ingenieur Rob Holtackers uit Weert. Hij promoveerde de afgelopen jaren aan de Universiteit Maastricht met een nieuwe methode om kleine littekens in hartweefsel in beeld te brengen.

Wereldwijde innovatie

Een hele bijzondere methode, die uitgevoerd kan worden met bestaande apparatuur en zonder patiënten extra tijd door te laten brengen in de MRI-scan: Rob bedacht namelijk een manier om kleine littekens te onderscheiden van bloed. Waar ze eerder over het hoofd werden gezien op MRI-scans, worden ze nu dus alsnog zichtbaar.

Youri Buis gaat met Rob in gesprek over de ontwikkeling en implementatie van deze nieuwe methode en wat voor impact die kan hebben op het leven van hartpatiënten. Of beter gezegd: nu al heeft, want de methode wordt inmiddels wereldwijd al op diverse plekken toegepast.

WdG Stamtafel

Heb jij nog ideeën, feedback of suggesties naar aanleiding van deze tweede aflevering? Schroom niet om het te laten weten en stuur een berichtje via het contactformulier.

Bekijk de video: https://youtu.be/N2DeuZ37KT4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie