Winterwensen en straattheater tijdens Winters Winkel Weekend

Plaats een reactie

Een week voor kerst viert de Weerter binnenstad feest met tal van sfeervolle acties en een bijzondere Winterwens-campagne. In een pop-up store in de Hoogstraat worden cadeautjes gratis extra mooi ingepakt en het hele weekend verrast divers sfeervol straattheater het winkelende publiek.

Winters Weert herbergt tal van feestelijke activiteiten verspreid over de binnenstad, uitermate geschikt om te combineren met een middagje feestelijk kerstinkopen doen. Geen grote evenementen, maar intieme belevenissen waarbij je de tijd neemt om te genieten.

Winters Weert pop-up store

Op 17 en 18 december is een pop-up store in kerstsferen geopend op de Hoogstraat 4. Hier kunnen liefhebbers hun zojuist aangeschafte kerstcadeautjes gratis extra mooi laten inpakken. Daarnaast worden er leuke workshops gegeven door Stichting Weerterlandhout. Ook geschikt voor kinderen.

De pop-up store is verder gevuld met cadeaupakketten bestaande uit lokale producten en het Wieërter Borrelplenkske is hier tijdelijk exclusief verkrijgbaar. Een samenwerking tussen Weert Marketing en Stichting Weerterlandhout. Tevens is er een doorlopende expositie van Weerterlandhout-producten en werken van Kwadrant-scholieren. Het inpakatelier en de workshops zijn ook van 21 t/m 24 december op diverse momenten nog geopend.

Wie gun jij een Winterwens-pakket?

Tijdens de feestdagen genieten we van mooie momenten en heerlijk eten en verrassen we elkaar met mooie cadeaus. Daarom presenteert Weert Marketing in het weekend van 16 t/m 18 december de Winterwens-actie. Wie tijdens deze dagen bij deelnemende horeca geniet van een hapje of drankje krijgt tijdens het bezoek een bijzondere Winterswens-voucher. Vul hierop in wie jij het WintersWeert-pakket gunt en wie weet hoor je nog voor de kerst dat je diegene mag verrassen met deze heerlijke prijs.

Winters vermaak in het weekend

Op vrijdag 16 december heten de Winterwandelaars bezoekers in de binnenstad van harte welkom. Op zaterdag en zondag zijn er verschillende momenten om de Kerstman te ontmoeten (en een selfie te maken).

Op zaterdag 17 december wordt winkelend publiek in de stemming gebracht door de opvallende act Join the Parade, met een reus en ballerina op een gigantische kerstbal, door de straten. Bij Het Grote Kerstballenspel worden voorbijgangers verrast met ludieke kerstprijsjes.

Extra gezelligheid wordt geboden door de weekmarkt, die bezoekers trakteert op warme glühwein, chocomel en soep. Om 12:30 uur klinkt een bijzonder kerstconcert in het centrum, vanaf de kerktoren gespeeld door Weerter Beiaardier Frank Steijns en trompettist Marc Kocken. Van 17 tot en met 31 december opent de bijzondere kerststal in het Birgittinessenklooster. Ook de kloostertuin is dan geopend.

Koopzondag

Koopzondag 18 december is de binnenstad extra gezellig met acts als de Christmas Express; een gigantische winteract in steampunk-stijl en voor de kleintjes is er Frosty de Zingende Sneeuwpop. Vocaal Ensemble Genti Weert zingt onder andere een hartverwarmend kerstconcert in Dickens-stijl op de trappen van Museum W. Met de karakteristieke act Warme Winter Wensen, Het Winterse Speeldoosje en de komst van de échte Kerstman staat de binnenstad bol van sfeervolle belevenissen.

Meer informatie over de winteractiviteiten in Weert is te vinden op www.wintersweert.nl, dit jaar een initiatief van Weert Marketing en mede mogelijk gemaakt door samenwerking met lokale ondernemers en culturele instellingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie