Echte Weerter cadeaus voor de feestdagen

Algemeen Uitgelicht Weert Winkelen 1 reactie 6 min. leestijd
Foto via Pixabay

Update vrijdag 16 december 10.24 uur – Wat is nu écht een uniek cadeau voor een Weertenaar? Een geschenk uit Weert, gemaakt door Weertenaren, over Weert. Laat je inspireren!

Veldeke Schuuërkalender

Voor liefhebbers van het Weerter dialect of zij die nog ingeburgerd dienen te worden is de Schuuërkalender van Veldeke Wieërt een fantastisch cadeau. Deze kalender bevat voor elke dag van het jaar een uitdrukking en een woord van de dag in het Weerter dialect – met vertaling. Dé manier om het dialect te leren of over te brengen op volgende generaties!

De Veldeke Schuuërkalender 2023 is verkrijgbaar bij Bruna Weert en Nederweert, Cigo van Bun, WarenHuis en Primera.

Meule Geer

Ook een mooie manier om de Weerter geschiedenis in ere te houden bij de jeugd is via het boekje ‘Meule Geer’ van de Sint Annamolen op Keent. Dit voorleesboekje over het molenmuisje dat in de Sint Annamolen woont bevat 10 avontuurlijke verhaaltjes, voorzien van vrolijke tekeningen – allemaal van de hand van molengids Pierre van de Lans.

‘Meule Geer’ is zaterdags tussen 11.00 en 15.00 uur en altijd wanneer de Sint Annamolen geopend is te koop. Tevens is het mogelijk een exemplaar te reserveren via de website van de Sint Annamolen.

Alles in dit book és getiktj

Volwassenen kunnen dan weer lachen, gieren en brullen met het nieuwste boek van Frans Adriaens: ‘Alles in dit book és getiktj’. Het inmiddels zesde boek van de Weerter dialectschrijver staat weer vol met komische nieuwe ‘knipuigskes en verhalen om eens hartelijk mee te kunnen lachen’. En nog mooier: de opbrengst van de boekverkoop komt ten gunste van het Hospice in Weert.

‘Alles in dit book és getiktj’ is verkrijgbaar bij Van Bun, Bruna Weert, Bruna Nederweert, Primera Oranjeplein, Argus en Boekhandel Benelux Stramproy.

Dju… waat sjoeën!

Stramproyenaren van vroeger en nu leren alles over het dorp van vroeger in het boek ‘Dju… waat sjoeën!’ dat onlangs officieel werd gepresenteerd in de Roojer bieb. Het boek bevat 365 verhalen van mensen uit Stramproy en omstreken, die gedurende 50 tot 60 jaar door oud-journalist/redacteur Leo Janissen zijn opgetekend.

De verhalen geven aanwijzingen over hoe men vroeger in Stramproy en omgeving leefde, maar bevatten ook de nodige humor. ‘Dju… waat sjoeën!’ is verkrijgbaar bij boekhandel Benelux. De opbrengst van de verkoop gaat naar ’t Kankeronderzoekfonds Limburg.

Wieërter Borrelplenkske

Liever iets om (van) te eten of drinken uit eigen regio? Op zaterdag 17 en zondag 18 december is er op de Hoogstraat 4 een speciale pop-up store ingericht, geheel in kerstsferen.

De pop-up store is goed gevuld met cadeaupakketten bestaande uit lokale producten zoals honing van de Sint Annamolen, pannenkoekenmeel, thee en kaarsjes. Daarnaast is ook het zogenaamde Wieërter Borrelplenkske hier tijdelijk exclusief verkrijgbaar – een samenwerking tussen Weert Marketing en Stichting Weerterlandhout.

Wil je je zojuist aangeschafte kerstcadeautjes extra mooi laten inpakken? Dan kan dat ook – helemaal gratis – in het inpakatelier in de pop-up store. Mooi meegenomen!

Weerter cadeautips

Heb of ken jij nog een écht Weerter cadeau voor de feestdagen? Tip de redactie door een mailtje te sturen naar [email protected]. Interessante aanvullingen worden aan dit bericht toegevoegd middels een update. Net zoals deze zeer welkome tips:

  • Een feestelijke cocktailbox van J.D. Hospitality. Hierin vind je de ingrediënten en benodigdheden voor zes cocktails (in drie smaken), professionele instructievideo’s en een cocktailshaker. Je bestelt de cocktailbox van de Weerter J.D. Hospitality via de website.
  • Een echt Weerter biertje uit de Brouwschuur. Van een ‘Wieërter Witte’ tot ‘Dootj mer waat lekkers’ of een blonde ‘Oh buurman, wat doet u nu?’ – zowel in de webshop van de Brouwschuur als bij een van de diverse verkooppunten in Weert vind je voor ieder wat wils.
  • “Met ein muulke uut Wieërt” – drie verschillende likeuren met een kruiden-, amandel- of stroopwafelsmaak. De likeuren worden bij Jumbo Roel Heerschap Collegeplein en Molenakker verkocht in losse flessen, maar ook in een cadeauverpakking met twee kleine likeurglaasjes of een variant met drie kleine flesjes (alle drie de smaken) en één likeurglaasje. Proost!
  • De Wieërter vastelaovendjpuzzel, waarmee je in 1000 stukjes je eigen vastelaovendjfeest creëert. Deze is verkrijgbaar bij Warenhuis Conceptstore, via de webshop van de Rogstaekers of door een e-mail te sturen naar [email protected].
  • Eveneens verkrijgbaar via de Rogstaekers: Juul, de kleine kwânte kwakker – een écht Limburgs sprookje dat via een QR-code volledig in het Nederlands of Weerter dialect te lezen is. En in 16 andere Limburgse dialecten. Zo leer je nog eens wat!
  • Ook bij Stichting Lambieck Knoup Wieërt kun je terecht voor een echt Weerter biertje. Dit jaar heeft de stichting een speciaalbier laten brouwen door de brouwers van de Weerter brouwerij Ver Van Brugge. ”t Muulke vanne Knoup’ is amberrood van kleur en heeft een alcoholpercentage van 8,3%. Deze pakkerd van een bier wordt geleverd in een aangekleed pakketje met 4 flesjes waarvan de opbrengst gaat naar het lokale goede doel ‘De gewoonste zaak van Weert’ en het Weerter verenigingsleven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie