Actiedag politie Weert: hennepkwekerij, aanhouding en bekeuringen

Foto via wijkagenten Weert

Op donderdag 19 januari 2023 vond er bij de politie in Weert een zogeheten wijkdag plaats. Dit wil zeggen dat de (wijk)agenten een actiedag hebben gehouden. Deze dag is gericht op het vergroten van de (verkeers)veiligheid.

Tijdens deze dag is er in Altweerterheide een hennepkwekerij opgerold en is er op Boshoven een persoon meegenomen naar het politiebureau op verdenking van het rijden onder invloed van twee soorten drugs. Ook zijn er twee handelaarskentekens in beslag genomen, omdat deze volgens de politie niet op de juiste wijze werden gebruikt.

Daarnaast zijn er een aantal bekeuringen uitgeschreven:

  • 1 keer voor het niet dragen van de autogordel
  • 1 keer voor het fietsen zonder licht
  • 2 keer voor het gebruik van een mobiel elektronisch apparaat tijdens het fietsen