Allereerste bewoner opent Zorgcomplex Huize Molenveld

Algemeen Uitgelicht Weert 8 reacties 2 min. leestijd

De eerste vijf cliënten van Huize Molenveld trekken maandag in hun zorgstudio. Woensdag opende de eerste bewoner, samen met wethouder Van Eijk, het woonzorgcomplex. Momenteel zijn nog niet alle studio’s verhuurd. Geïnteresseerden kunnen de komende dagen een kijkje gaan nemen.

Nog te huur

Huize Molenveld heeft 42 zogenaamde zorgstudio’s. Nog niet allemaal zijn ze verhuurd, zo vertelt directeur Frenk Niesten. “Op dit moment hebben we het vooruitzicht dat we over drie weken iets meer dan de helft verhuurd hebben”. Hij verwacht dat de komende dagen zich meer toekomstige huurders gaan melden.

Eerste bewoner

Jan Schoenmaekers was de allereerste die contact opnam met Huize Molenveld. Samen met wethouder Wendy van Eijk had hij woensdagmiddag de eer het zorgcomplex te openen. Onder het toeziend oog van alle aanwezigen knipten zij voor de deur van het complex een lintje door.

Zorgmedewerkers

Mede-directeur Ilse Greefkens vertelt dat er de afgelopen maanden 80 sollicitatiegesprekken hebben plaatsgevonden. “We hebben uiteindelijk 38 medewerkers aangenomen; van zorgassistentes tot verpleegkundigen”.

Open dagen

Na de opening konden alle aanwezigen een aantal zorgstudio’s bekijken. Donderdag 5 en zaterdag 7 januari kunnen ook andere geïnteresseerden een kijkje komen nemen. Donderdag is Huize Molenveld (Coenraad Abelsstraat 36 te Weert) geopend van 15.00 tot 19.00 uur. Zaterdag is iedereen welkom tussen 14.00 en 18.00 uur.

In deze video zien we Jan Schoenmaekers en wethouder Wendy van Eijk Huize Molenveld openen en nemen we een kijkje in een aantal zorgstudio’s. De directieleden van Huize Molenveld, Ilse Greefkens en Frenk Niesten, vertellen ons meer over het afgelopen jaar waarin het zorgcomplex gestalte kreeg: https://youtu.be/DV7AVzoMwbY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties