Weert Lokaal wil dat Zwembad De IJzeren Man weer contant geld accepteert

10 reacties

Sinds 1 januari is het niet meer mogelijk om contant te betalen bij Zwembad De IJzeren Man. Weert Lokaal heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Daaruit blijkt duidelijk dat de partij het er niet mee eens is.

Raadslid Jeroen Goubet. “Het zwembad moet een laagdrempelige voorziening voor ons Weertenaren blijven. Dit werpt een drempel op voor bijvoorbeeld kinderen die vanuit thuis wat geld mee krijgen om met vriendjes en vriendinnetjes te gaan zwemmen, of voor mensen die leefgeld krijgen. Bovendien vind ik het gewoon een principekwestie dat je bij een publieke voorziening met contant geld kunt betalen.”

Goubet wil onder andere weten of het zwembad overleg heeft gevoerd met de gemeente voordat de maatregel werd ingevoerd. Wat hem betreft komt de mogelijkheid om contant te betalen zo snel mogelijk terug en hij vraagt B&W om daarover met het zwembad in gesprek te gaan.

De vragen zullen naar verwachting aanstaande dinsdag tijdens de commissievergadering Samenleving en Inwoners beantwoord worden.

Petitie

Naast de politieke vragen werd vandaag ook bekend dat er een petitie is opgestart waarmee de ondergetekenden Zwembad De IJzeren Man verzoeken contante betalingen aan de kassa te accepteren. Deze petitie werd gisteren online gezet en is inmiddels ruim 1500 keer ondertekend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties