Bekerwedstrijd vrouwen BAL tegen Basketball Vereniging Amsterdam

Siri Körner | Fotograaf: Jos van Moorsel

Donderdagavond waren de vrouwen van BAL afgereisd naar het gastvrije thuishonk van Basketball Vereniging Amsterdam (BVA). Daar speelden de vrouwen in het kader van de bekerwedstrijden uit tegen BVA. Het team van BVA speelt in de 2e divisie.

De dames begonnen nerveus en rommelig na de tip off, maar herpakten zich snel. Het verschil tussen beide ploegen was na het eerste kwart al duidelijk, stand 12-31. En hoewel de dames van Amsterdam vochten voor elk punt liep het verschil in het tweede, derde en vierde punt verder op, waardoor als eindstand 36-89 werd genoteerd  (Q1 12-31, Q2 17-47, Q3 28-70, Q4 36-89).

De volgende wedstrijd is komende zaterdag 28 januari tegen Lekdetec uit Bemmel in sporthal Boshoven om 20.00 uur.

Marianne Körner

Na de wedstrijd werd er even gesproken met Marianne Körner, de moeder van Siri. Siri is na een korte uitstap naar Almonte en Leiden weer terug in het BAL team. Marianne heeft zelf gebasketbald, gecoached en is scheidsrechter geweest. Zodoende is basketbal Siri met de paplepel ingegeven. “Als moeder was het moeilijk me niet met haar spel te bemoeien toen ze ouder werd en bij BAL ging spelen, ook omdat ik haar zelf gecoached heb. Door de wedstrijden te gaan filmen was ik bezig en lette ik niet meer specifiek op haar. Ik ben natuurlijk trots op Siri want ze doet het hartstikke goed op dit niveau, naast haar studie.”