Cranendonck sluit woning in Budel-Schoot na vondst hennepkwekerijen

Budel-Schoot – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een woning aan de Parallelweg te Budel-Schoot tijdelijk te sluiten nadat door de politie op 7 december 2022 twee hennepkwekerijen werden aangetroffen in de schuur bij de woning.

Tijdelijke sluiting

De woning en het bijbehorende erf aan de Parallelweg te Budel-Schoot zijn op 17 januari 2023 gesloten voor de duur van drie maanden tot 17 april 2023. Tot 17 april 2023 is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.