Donderdagochtend drukker door winters weer en staking OV-bedrijven

Weggebruikers moeten in de nacht naar donderdag en donderdagochtend rekening houden met mogelijke gladheid door winters weer. Door de combinatie van de winterse omstandigheden en een staking van regionale openbaar vervoerbedrijven kan dit zorgen voor een drukkere ochtendspits. Ook in de regio Weert kan hier hinder van worden ondervonden.

In de nacht naar donderdag en donderdagochtend is er in grote delen van het land kans op plaatselijke gladheid door hagel- en sneeuwbuien. Na de buien is er kans op bevriezing door van natte weggedeelten.

Het KNMI geeft van donderdagnacht tot de loop van de ochtend voor een groot deel van het land code geel af. De combinatie tussen de winterse buien en mogelijke gladheid, kunnen ervoor zorgen dat het nog drukker wordt op de weg dan het gebruikelijk al is op een donderdagochtend. Daarnaast staakt het personeel van regionale OV-bedrijven donderdag en vrijdag, wat er ook toe kan leiden dat het drukker wordt op de weg.

Rijden onder winterse omstandigheden

Als je de weg op gaat, dan is het belangrijk om je rijstijl aan te passen aan de omstandigheden door bijvoorbeeld voldoende afstand te houden en tijdens een winterse bui je snelheid te matigen, zo adviseert Rijkswaterstaat. Zorg ervoor dat je bij gladheid geen abrupte stuurbewegingen maakt en wees extra voorzichtig in bochten en af- en opritten.

Met het oog op de veiligheid van de weggebruiker en de doorstroming van het verkeer, proberen ze de gladheid te voorkomen door op tijd te strooien.