Damesteam van ReddingsBrigade Weert pakt goud

1 reactie

Zaterdag 14 januari werd in zwembad De IJzeren Man de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd van ReddingsBrigade Weert georganiseerd. Tijdens deze internationale wedstrijd met ploegen uit Nederland, België en Duitsland werden in verschillende leeftijdscategorieën diverse onderdelen gezwommen, zoals het hinderniszwemmen, het popduiken en popvervoeren, de torpedoboei- en reddingsestafette en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van vier personen gezwommen, met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Mooie prestaties

Het damesteam van Weert in de klasse 18 t/m 29 jaar begon dit wedstrijdjaar erg sterk. De ploeg eindigde op alle onderdelen in de top twee en mocht uiteindelijk het goud mee naar huis nemen.

Ook de jongens in deze leeftijdsklasse zwommen een goede wedstrijd. Zij eindigden uiteindelijke op de achtste plaats.

In de jongere categorie, 15 t/m 18 jaar, zwom het meidenteam een prima wedstrijd. Voor de meeste zwemmers uit dit team was dit hun eerste wedstrijd in deze categorie. Ze scoorden mooi in de middenmoot, met een achtste plaats als eindresultaat.

In dezelfde categorie startte zaterdag ook een gemengd team. Ook voor deze zwemmers was dit hun eerste wedstrijd in deze leeftijdsklasse. Ze zwommen een goede wedstrijd, maar mochten helaas niet meedoen voor de prijzen.

Het laatste team van ReddingsBrigade Weert dat afgelopen weekend de strijd aanging is het heren masterteam. Zij kunnen terugkijken op een goede wedstrijd met een zesde plaats als resultaat.

Totaalklassement

Ook werd de wisselbeker uitgereikt voor het totaalklassement van de Oudjaarswedstrijd op 17 december 2022 voor de jeugd en deze Nieuwjaarswedstrijd. De ReddingsBrigade uit Weert werd in dit klassement derde. De brigades uit Alpen (Duitsland) en Echt hadden meer punten verzameld en na een geslaagde Nieuwjaarswedstrijd waren het de zwemmers uit Alpen die met de beker naar huis gingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie