Dansgezelschap Oxygen ‘monteert’ nieuwe voorstelling in Munttheater

Plaats een reactie

Dansgezelschap Oxygen gaat met haar voorstelling ‘Delusion’ de komende drie maanden langs meer dan 50 Nederlandse theaters. De afgelopen dagen werden voor deze tour in het Munttheater in Weert de puntjes op de ‘i’ gezet. Voor choreografe Jennifer Romen gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

Waar zit ik naar te kijken?

“Het zijn echt zeven power-vrouwen, die je volledig gaan wegblazen”, zo belooft Jennifer ons. “Delusion, wordt een visueel spektakel”.  In de show wordt onder andere gebruik gemaakt van projecties. “We creëren visuele illusies door met lichamen, attributen, props en projecties dingen te laten zien die onwerkelijk lijken. De bezoeker wordt continu op het verkeerde been gezet”.

Montagedagen

Het Munttheater heeft haar zaal, podium en technische medewerkers beschikbaar gesteld voor een drietal ‘montagedagen’. Jennifer Romen: “Dan worden de puntjes op de ‘i’ gezet qua lichtstanden, techniek, geluid, dansers, posities: er komt heel wat bij kijken”.

Het Munttheater is blij een steentje te kunnen bijdragen aan de totstandkoming van een voorstelling als ‘Delusion’, aldus directrice Colinda Vergouwen. “We willen graag de plek zijn waar jonge makers kunnen repeteren, waar ze kunnen ‘monteren’; om een voorstelling klaar te maken om gezien te worden door het publiek”.

Niet voor het oprapen

De choreografe droomt al sinds ze begon met dansen van een eigen theatershow. “Om er nu eindelijk te staan en om zo’n grote tour te kunnen gaan doen, daar ben ik heel dankbaar voor”. Datzelfde geldt ook voor de andere dansers, zo vertelt ze. “Het zijn allemaal professionals; ze doen dit dus allemaal voor hun beroep. Maar het werk ligt niet voor het oprapen. Dus dat je drie maanden op tournee kunt is heel bijzonder”.

Twee try-outs

Donderdag en vrijdag is het Munttheater de plek waar twee try-out gehouden gaan worden. Jennifer: “Zelf zien we dat vooral als de eerste shows. Het Weerter publiek kan dus dezelfde kwaliteit verwachten als bij de andere shows”.

Deze shows beginnen beide avonden om 20.15 uur. Voor de voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ga hiervoor naar de website van het Munttheater. Ook aan de kassa van het theater kun je voor toegangsbewijzen terecht.

Meer info over Oxygen en haar theatertour ‘Delusion’ is te vinden op: www.we-are-oxygen.com.

In deze video nemen we een kijkje bij de laatste ‘montagedag’ van ‘Delusion’. Munttheater-directrice Colinda Vergouwen vertelt waarom ze haar theater hiervoor beschikbaar stelde en Jennifer Romen licht een tipje van de sluier op als het gaat over wat de bezoekers kunnen verwachten van de dansshow: https://youtu.be/JkIWpr6rh00.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie