De meest populaire kindernamen van het afgelopen jaar in Limburg

Foto via Depositphotos (belchonock)

Ken jij een pasgeboren Noah, Finn of Liam? Of een kersverse Mila, Liv of Saar? De kans is vrij groot, want dat waren de meest populaire kindernamen van het afgelopen jaar in Limburg.

Op de website van het SVB is een compleet overzicht te vinden van de tien meest populaire jongens- en meisjesnamen, zowel landelijk als per provincie. Voor Limburg zien de lijstjes er als volgt uit:

Top 10 jongensnamenTop 10 meisjesnamen
NoahMila
FinnLiv
LiamSaar
LucaEmma
SemSophie
MilanTess
JamesNora
DaanNoor
AdamLuna
LeviYara

Meest populaire kindernamen in Weert

Ook in Weert zijn er aardig wat kinderen geboren met bovenstaande namen. Zo meldden de verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Weert maar liefst zes kindjes met de naam Sem, eveneens zes kindjes met de naam Luca en ook nog eens zes kindjes met de naam Milan te hebben mogen verwelkomen.

Ook in het SJG zagen ze dit jaar onder andere de namen Sem (of Sam of Semm), Luca (of Lucas), Finn, Levi, Daan, Sara (of Sarah), Sophie en Noor voorbijkomen. Van de meer dan 387 nieuwe wereldburgers die het afgelopen jaar in de gemeente Weert zijn geboren kregen er echter ook velen een hele andere naam. Fien bijvoorbeeld, Lou of Sef. Welkom in Weert!