FNV Spoor wil dat NS-topman dienst meedraait op traject Weert-Eindhoven

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Volgens FNV Spoor is sociale veiligheid al jaren een vast onderwerp van gesprek tussen bonden, directie NS en ook met ministerie van Justitie en Veiligheid en ministerie van infrastructuur en waterstaat (IenW).

Ze zien al langer een onevenredige toename in zwartrijden, provoceren, agressie, diefstal en geweld op het traject Weert-Eindhoven. Ook op de IC Brussel, Thalys, station Zwolle en de ICE neemt de overlast en agressie stevig toe.

Pasklare oplossingen zijn er niet zomaar te bedenken. Dat blijkt ook uit de overleggen tussen alle betrokken partijen. Maar dat neemt niet weg dat NS als werkgever de plicht heeft het uiterste te doen om haar werknemers een veilige werkplek te bieden, zo stelt de vakbond.

Tandje sneller

Volgens FNV Spoor blijft het tot nu toe bij voornamelijk praten over de sociale-onveiligheid in het Nederlands Openbaar Vervoer en zit er nog te weinig vooruitgang in. Ze beseffen zich dat dit een complex thema is waarvoor geen snelle oplossingen bestaan. Maar het mag wat hen betreft wel allemaal een tandje sneller.

Dienst meedraaien

De nieuwe topman van NS, Wouter Koolmees, is zich nu flink aan het inwerken en ze zien hem veel op de vloer. Dat is mooi, want daar hoort hij volgens de FNV wat hij moet horen. Namelijk de praktijk van iedere dag, wat goed en ook wat slecht gaat. Juist hierom heeft FNV Spoor Koolmees uitgenodigd om een dienst mee te draaien met o.a. de conducteurs op het traject Weert-Eindhoven. Dan ervaart hij onder welke omstandigheden zijn personeel moet werken en is er de gelegenheid om met zijn personeel in gesprek te gaan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie